Hosté vstoupili do zápasu, jenž se hrál ve Frýdku-Místku, výborně. Nejdříve vyšel nacvičený signál. Jeden z hráčů hoštického celku našel na zadní tyči volného Benka, který rozepsal gólový účet utkání.

Zanedlouho dal o sobě pořádně vědět i Ondřej Černý. Ten vypíchl domácím balon a z brejku nedal kunčickému gólmanovi žádnou šanci. V tu chvíli se však Komax zmátořil a třemi brankami otočil na 3:2. Závěr poločasu ovšem patřil hostům. Hrbáč nejprve krásnou stahovačkou v brankovišti Kunčic odzbrojil bránící futsalisty a pěkným dloubáčkem poslal míč přesně pod břevno.

Netrvalo dlouho a trefil se i Jakub Černý, který využil dlouhý výkop gólmana Hladkého a z voleje ustanovil skóre na stav 3:4. A aby toho nebylo málo, mezi střelce se zapsal i sám brankář Hoštic Petr Hladký. Jeho nákop se totiž odrazil od jednoho z domácích hráčů přímo do sítě.

Ve druhé půli však do zápasu začal vstupovat jiný faktor. „Za stavu 4:5 se v negativním slova smyslu ukázal rozhodčí. Po odpískání se postrkoval Buchvaldek s jedním z domácích a sudí vyloučil pouze našeho futsalistu. Následně padl vyrovnávací gól, ale to není všechno. Branka na 6:5 padla po jasném autu a v závěru nebyla uznána penalta na Kurku,“ ohlídl se útočník hostů Martin Sebrala a dodal:

„Tomuto zápasu by vyloženě slušela remíza. Kdyby došlo na dělbu bodů, bylo by to spravedlivé. Nutno ale říci, že domácí v druhém poločase potvrdili své kvality.“

Komax Kunčice - Medvědi Malé Hoštice 6:5 (3:5)
Branky Malých Hoštic: Benek, O. Černý, Hrbáč, J. Černý, Hladký
Malé Hoštice: Hladký – Buchvaldek, O. Černý, Sebrala, O. Šafarčík, Kurka, Benek, J. Černý, Hrbáč

(dus)