“Závod, který se jede v objemech 800 m plavání, 28 km horské kolo a 8 km běh je rovněž součástí prestižního seriálu terénních triatlonů Xterra Challenge tour,“ řekl zástupce InSPORTline, trenér a závodník Petr Kopřiva.

Hlavní závod slibuje vysokou sportovní úroveň, mezi přihlášenými jsou medailisté z ME v terénním triatlonu sourozenci Tomáš a Lucie Materovi spolu s ostatními týmovými kolegy inSPORTline TT Opava, medailisté z MČR Xterra Aleš Dedek a Vašek Klakurka z AD Cyklo Brodek, závodnici z Polska.

Měření času závodu je zpracováno chipovým systémem společnosti Timechip. Pro příchozí je připraven i závod na malých objemech 0,2 – 8 – 1 km Xterra EASY. „Pro všechny závodníky je připraveno občerstvení v ceně startovného, v rámci doprovodného programu můžete absolvovat 20 min. trénink na vibromasážním stroji a řadu soutěží o hodnotné ceny s inSPORTline Trenérem,“ řekl Kopřiva.

Každý účastník závodu, soutěže či tréninku obdrží voucher na 10 dní e-tréninku čí výživového poradenství zdarma. Prezentace k závodu je v areálu Stříbrného jezera ( na Sádráku ) v Opavě - Kateřinkách v sobotu 17. 7. 2010 od 8.30 do 10.15, start závodu EASY v 10.30, start hlavního závodu a štafet ve 12.00 hodin.

Propozice závodu jsou přístupny na týmovém webu: http://ott.webnode.cz/propozice/, informace podá i ředitelka závodu Renáta Foltýsová, e-mail: rrenaticee@centrum.cz , tel: +420 725 705 379.

Závodníci soutěží dle Soutěžního řádu Xterra Czech Tour 2009 a propozic vypsaných pořadatelem závodu.