Patrně největším opavským želízkem v ohni byl Jiří Hruška, který v nedělním hlavním závodě startoval hned na dvou koních. S Acoradií-MX i2M se sice do velkého finále neprobojoval, avšak v sedle klisny Oridy-M se mu vedlo o poznání lépe.

Nebýt jedné smolné chyby, nejspíše by zvítězil. „Musím říct, že s celkovým umístěním jsem velmi spokojen. Pro Oridu-M to byl teprve druhý tak velký závod v životě. Ve finále jsem se od začátku snažil jet co nejrychleji. Bohužel jsem to pak trochu podjel, na dvojku klisna začala dřív točit a při skoku tam nechala zadní nohu,“ komentoval Jiří Hruška, jenž nakonec obsadil třetí příčku.

Celkovým vítězem se stal Jan Chýle na Cool Paradise před Přemyslem Adamem, jenž skákal s koněm jménem Cachas. Do velkého finále se pokoušela dostat také druhá Opavanka v hlavním podniku Vladislava Humplíková na Bueně Utopii. Nakonec byla klasifikována jako čtyřiadvacátá: „V tomto závodě to pro mě byla premiérová účast. I kůň tak těžký parkur ještě neskákal. Bohužel jsem minula jednu překážku, připsala si devět trestných bodů a finále mi uniklo. Jinak jsem ale spokojená. Byla to velká zkušenost.“

Pochvalná slova k Velké ceně Opavy měl i hlavní organizátor a otec Jiřího Hrušky – Vladimír Hruška. „Myslím si, že tento ročník se povedl. V neděli byly plné tribuny. Závodilo se před výborným publikem. Konkurence byla opravdu velká. Škoda, že se Jirkovi nepodařilo zvítězit. Chyběl opravdu kousek a rozhodla jedna drobná chyba. Kdyby k ní nedošlo, troufám si říct, že by vyhrál,“ přibližoval.

Na kateřinském kolbišti nechyběly ani známé osobnosti. Do Opavy poprvé v životě zavítala herečka Kateřina Brožová. „Velmi se jí u nás líbilo. Pokřtila naše tři hříbata, kterým popřála i vše nejlepší do budoucna. V Opavě byla proto, že zde závodila její dcera,“ doplnil Vladimír Hruška. Za zmínku stojí také účast mladé Patricie Břízové, která je dcerou bývalého vynikajícího hokejového gólmana a současného majitele HC Sparta Praha Petra Břízy.

Výsledky Velké ceny Opavy (výška překážek 145 cm): 1. Jan Chýle (Cool Paradise), 2. Přemysl Adam (Cachas), 3. Jiří Hruška (Orida-M), 4. Tina Šálková (Frascati Van Ter Hulst), 5. Jiří Skřivan (Flying Star 1), 6. Martin Šoupal (Femina 1), 7. Rudolf Doležal (Lara Croft), 8. Martin Šoupal (Taktica), 9. Barbora Vojtková (Quilago), 10. Zuzana Brátová (Sandino).

Znojmo – SFC Opava.
II. LIGA: Znojmo – Opava 2:1