Skóre záchranářského duelu otevřela Vaňákem Opava, domácí křídelník byl navíc faulován, ale nabídnout šestkou pohrdl. Domácím se v prvních minutách dařilo. Po efektním Šiřinově vypíchnutí zvyšoval na 6:2 Klečka, Severočeši kontrovali trojkou Holandy, pak vyrobil zbytečnou hrubku pod hostujícím košem Ćelebija a Ústí poprvé vedlo.

Celkově se ale nijak úchvatný basketbal nehrál. V samotném závěru první desetiminutovky měla Opava míč ve svém držení, Klečka ale balon obroučkou neprohodil, hosté rychle rozehráli a Bažant s klaksonem mířil přesně z tříbodové distance.

Začátek druhé čtvrtiny vyzněl lépe pro Slunetu. Její hráči dokázali trestat opavské chyby a hlavně nepřesnou střelbu, dokonce si vypracovali osmibodový náskok. Avšak ten se brzy otřásl v základech - po úspěšných šestkách Blažka a Miklóšika byl rozdíl mezi oběma protivníky pouze čtyři body. A brzy bylo ještě veseleji. Slovenský obr blokem pod vlastním košem získal balon, založil útočnou akci, kterou zastavilo Ústí faulem.

Nejdříve z šestek snížil Blažek a vzápětí ho napodobil Ćelebija. Klapetkovci ožili, bohužel do kolen je srážela špatná střelba, postupně vyhořeli Kupčík, Blažek i Vaňák, naštěstí obdobně si vedla i Sluneta. David Klapetek začal točit sestavou. Hru oživil hlavně Michal Ihring. V 18. minutě jeho tým vedl, z trestných hodů se prosadil Vaňák. Závěr poločasu zrežírovali domácí. Šiřina našel Strniska a ten trojkou rozjásal diváky v hale.

Druhý poločas začali Slezané nervózně, nepadalo jim to tam a po Holandově trojce dokonce o bod prohrávali. Ale jen krátce, zagresivnili obranu a brzy měli vedení zpět. Nejdříve se utrhl Šiřina, poté dal trojku Klečka a na 46:41 jednou šestkou zvyšoval Kolovrat. Opavští byli na koni a po Ćelebijově zakončení vedli už o devět bodů.

Severočeši včele s aktivním Holandou se snažili vykřesat jiskřičku naděje. Jenomže Jakub Šiřina je definitivně poslal do kolen, a to šňůrou pěti bodů v řadě. Sluneta se už nevzpamatovala a Slezané opět ukázali, že to se záchranou myslí vážně.

„Takhle hloupě jsme už dlouho nehráli,“ zlobil se trenér Ústí Roman Bednář. „Opava nás aktivním výkonem přinutila k chybám, v posledních pěti minutách to byl z naší strany zoufalý pokus o zvrat,“ doplnil hostující trenér. „Jsem spokojený jak s výsledkem, tak výkonem. Zprvu jsme byli nervózní, ale pak to z nás spadlo,“ řekl krátce trenér Opavy David Klapetek.

BK Opava – Sluneta Ústí nad Labem 82:68 (13:17, 35:30, 59:50)
Body: Kolovrat 16, Vaňák 15, Šiřina 11, Miklóšik 10, Klečka 9, Blažek 8, Strnisko 6, Ćelebija 4, Dokoupil 3 – Fohler 18, Holanda 17, McFadden 14, Hejl 6, Bažant 5, Pištěcký 3, Reese 3, Tyrna 2. Rozhodčí: Vrážel, Nejezchleb, Kapaňa. Chyby: 20:25. TH: 23/33:9/12. Trojky: 7:7. Diváci: 400 Nejlepší hráč: Martin Miklóšik