Nejlepším střelcem zápasu byl sice rozehrávač hostujícího týmu Radim Klečka s dvaceti body, ale v dresu favorizovaných Hanáků hned osm z deseti hráčů dosáhlo na dvouciferný počet bodů, Travis Peterson s dvanácti body a jedenácti doskoky zaznamenal double double a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Orli navíc měli téměř padesátiprocentní úspěšnost při střelbě trojek, kterých dali dvanáct z šestadvaceti pokusů.

„V druhém poločase jsme to domácím hodně ulehčili. Ale možná za to mohla nesehranost, protože za nás nastoupili dva noví hráči,“ poukazoval po zápase opavský trenér David Klapetek na fakt, že se v dresu Slezanů představila nová posila z Chorvatska Bruno Celebja a staronová akvizice Martin Miklóšik, který se do Opavy vrátil na hostování z Nymburku.

Z kádru českého šampiona před utkáním posílil i prostějovský tým. Svůj první zápas v jeho dresu odehrál Pavel Slezák.

„Pavel je reprezentant, něco už odehrál. Může nastupovat na pozicích 1 a 2, umí jak bránit, tak dobře vystřelit. Je to komplexní hráč, který zapadá do našeho týmu. Před zápasem s námi absolvoval jediný trénink, takže to měl extrémně těžké. Nakonec odehrál čtrnáct minut a dal jedenáct bodů, což není úplně špatné. Teď jde o to, aby se co nejrychleji stoprocentně sehrál s týmem,“ řekl na adresu sedmadvacetiletého brněnského odchovance trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

Ten byl s výkonem svého týmu proti Opavě poměrně spokojený. „Jsme spokojeni s výkonem. Dařila se nám střelba a když jsme zapli v obraně, donutili jsme Opavu ke ztrátám. To nám dopomohlo ke klidnějšímu druhému poločasu. Proti opavské obraně hodně platila střelba z tříbodové vzdálenosti, ve druhé čtvrtině jsme dali snad sedm trojek. Pak už jsme si věřili,“ podotkl Choleva.

Opava na Hané přitom vůbec nezačala špatně. V úvodních minutách držela s Orly krok a ve druhé čtvrtině šla dokonce na krátko do vedení. V závěru druhé části ale začal hostům docházet dech a zejména přesná střelba prostějovských borců znamenala, že domácí začali odskakovat.

„Přesto jsem s naším vystoupením poměrně spokojen. Některé pasáže jsme měli dobré a je potřeba na nich pracovat. Nejsme sice v jednoduché situaci, ale já věřím, že to půjde,“ řekl opavský Klapetek.

Jeho svěřenci už ve druhém poločase nestačili a konečné skóre se tak zastavilo až na dvaatřicetibodovém rozdílu. Prostějov tak ztrácí stále bod na vedoucí Pardubice a má oproti nim zápas k dobru. Jen o skóre je třetí Kolín, který výhrou 87:71 nad Svitavami rovněž dosáhl už na desáté vítězství v sezoně.

BK Prostějov – BK B&W Opava 103:71 (20:18, 53:38, 77:55)
Body: Bratčenkov 14, Pandula 12, Peterson 12, Prášil 12, Cadri-Nicholson 11, Slezák 11, Smith 10, Švrdlík 10, Venta 7, Eitutavičius 4 - Klečka 20, Celebija 11, Dokoupil 11, Blažek 8, Kolovrat 8, Dihel 6, Miklósik 4, Šiřina 2, Strnisko 1. Rozhodčí: Vrážel, Nejezchleb, Jedlička. Trojky: 12:5. TH: 18/13 – 21/16. Diváků: 400