Domácí měli dobrý vstup do zápasu. Přestože šestkrát pokazili servis, tak Benátkám toho příliš nedovolili. Od poloviny setu si začali budovat náskok, který byl po Piovarčiho esu sedmibodový – 20:13 a bylo jasné, že první bod bude jejich. Poslední slovo si pak vzal hostující smečař David Steffan, který podáním do sítě ukončil trápení Benátek – 25:16.

Na začátku druhé sady Benátky kousaly, v dalším průběhu ale dění na palubovce režírovala Opava opět dirigována Jakubem Rybníčkem, který vybíral těžké míče a nekompromisně zakončoval. Domácím podařilo si vybudovat slibný náskok, Benátky však v závěru vstaly z popela a druhé dějství zdramatizovaly a dotáhly se na dva body. Nicméně poté si po pěkné kombinaci dobře vyskočil Fila a Slezané se mohli radovat z druhého bodu.

Ve třetím setu Opava utekla Benátkám na čtyři body, avšak hosté se nevzdali a začali z tohoto náskoku ukrajovat. Vyrovnat se jim nepodařilo. Fila tvrdou smečí dostal domácí znovu do pohody. Za stavu 22:18 šel na podání Michálek a esem snížil na 22:20, vzápětí ale servíroval do autu a Slezany dělil od vítězství jen malý kousek, a to se také stalo. Opava v poklidu dokráčela k dalšímu výhře.

„Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Dobře jsme bránili i útočili, hráčům nemohu nic vytknout,“ pochvaloval si po zápase opavský trenér Martin Demar.

Opava – Benátky nad Jizerou 3:0 (18, 22, 21)
Rozhodčí: Renčín, Krtička. Čas: 78. Diváci: 400.
Opava: Fila, Kotrch, Piovarči, Chudík, Rybníček, Valaštek, libero Kovář – Janouch, Přikryl, Cerha.
Benátky nad Jizerou: Steffan, Starý, Řezníček, Metelka, Dlouhý, Rydval, libero Němeček – Jokl, Žmuda, Michálek, Vampola.