Více o populárním celodenním závodu s hlavním organizátorem Janem Krejčířem v následujícím rozhovoru.

Když se zpětně ohlédneme za loňským ročníkem, jaký byl?

Byli jsme z něj nadšeni. Takové akce se vesměs běhají na asfaltových površích, není to ale zdravé, u nás se běhá po přírodních površích. Překvapila nás také mile účast.

V čem je váš oblíbený běh ještě specifický?

City trail startuje v centru města, cíl a start je situován pod OC Breda. Devětadevadesát procent tratě se běží na měkkém nezpevněném povrchu, například kolem řeky nebo Stříbrného jezera. Unikátní je v tom, že se jedná o jedno celé desetikilometrové kolo.

TJ Hradec n.M. - TJ Žimrovice, sobota 19. srpna 2017
Souhrn fotbalového víkendu



Pro koho je závod určený?

Úplně pro celou rodinu. Ráno začínáme závodem na 200 metrů pro ty nejmenší, následují 600 a 1500metrové distance. Novinkou oproti loňsku je pětikilometrový závod, jehož patronkou je Karolína Mališová, jenž ho sama poběží. Vrcholem bude desítka.

Máte na startu nějaká známá jména?

Přihlášeni jsou patroni obou kategorií Karolína Mališová s Kubou Šiřinou, loni běžel například Václav Jurečka ze Slezského FC, který doběhl na čtvrtém místě. Na desítce přislíbil účast Petr Czudek, čehož si vážíme. Dopolední závody dětí na 200, 600 a 1500 m odstartují a po závodě děti ocení letošní nové posily SFC Michal Stříž a Joel Ngandu Kayamba.

Je vidět, že city trail je propojen s osobnostmi opavského sportu…

Volíme však sportovce z neatletického prostředí, protože atletické špičky se objeví počátkem září na našem spřáteleném závodě Opavská míle.

Jakub Šiřina je můj dobrý kamarád, jsme celoročně v kontaktu. Spolupráce s fotbalisty vznikla prostřednictvím Michala Stříže, který pochází z mých rodných Boskovic. Když jsem jej oslovil, zda by alespoň svou pasivní účastí podpořil děti na této akci, ani chvíli neváhal. Jen ho mrzelo, že nemůže běžet, protože následující den SFC hraje zápas ve Znojmě.

Karolína Mališová
Běh Opavou s Karolinou Mališovou a Jakubem Šiřinou se kvapem blíží



Vzpomenul jste Opavskou míli. Má váš běh něco s tímto společného?

Spojili jsme se s organizátory Opavské míle. Sami si ji zaběhneme, stejně jak Jirka Sýkora s Daliborem Halátkem běželi náš běh. Chceme vzájemně přitáhnout na start co nejvíce lidí. Obě akce jsou situované do města a to je krásné.

Kolik už máte přihlášených závodníků a odkud?

Počet startujících se stále zvyšuje. Loni bylo na startu 200 běžců, k dnešnímu dni je jich přes 300, čekáme dvojnásobnou účast oproti loňsku.

Počítáte i s doprovodným programem?

Určitě, a bude pestrý. Je koncipovaný pro celou rodinu. Návštěvníci se mohou těšit na koncert skupiny Naděje, jízdy terénním Hummerem, fitnessové vystoupení, ukázky hasičské techniky a dalších věcí. Máme připravenou i bohatou tombolu.

Fotku podvovnice mají u baru zaměstnanci opavské Ka-varny.
Okradení číšníci varují ostatní opavské restaurace