Tato soutěž je součástí akce Atletický cirkus. K vidění bylo například zápolení sportovců v benchpressu a hlavně pak v tyčkařském sektoru.

Vrcholem čtvrtečního odpoledne byla mužská část Memoriálu dr. Lesáka. Do Opavy se opět sjeli kvalitní tyčkaři nejen z Česka, ale třeba i ze Slovenska.

Největší hvězdou byl bezesporu Michal Balner. Odchovanec opavského Sokola se před nedávnem vrátil z mistrovství světa v Londýně a ve slezské metropoli byl hlavním favoritem. Úspěšný skok na 515 centimetrech mu také zajistil vítězství. Na výšce o třicet čísel vyšší ale už třikrát nepochodil.

Servírka Barbora Horská byla jednou z těch, která ženu obsluhovala. Na snímku u stolu, kde podvodnice seděla.
Blondýna dál okrádá opavské restaurace, trest jí asi nehrozí

„Myslím si, že se to celkově velice podařilo. Měli jsme čtrnáct závodníků, vyšlo také počasí. Škoda, že chyběl Honza Kudlička. Omlouval se ale z toho důvodu, že ho čeká finále Zlaté ligy, což je pochopitelné. Byl tu však náš další úspěšný odchovanec Michal Balner, který nakonec zvítězil. V předprogramu nastoupilo i jednadvacet mladých kluků, talentů, kteří se představili ve velmi dobrém světle,“ komentoval jeden trenér Sokola Opava a organizátor tyčkařské exhibice Jiří Lesák. 

Výsledky Memoriálu dr. Lesáka muži: 1. Michal Balner (Dukla Praha) 515 cm
2. Lukáš Posekaný (Dukla Praha) a Tomáš Krajňák (ATU Košice) 485 cm
4. Michal Stuchlík (Sokol Opava) 585 cm
5. Tomáš Veverka (Sokol Opava) 470 cm

Ilustrační foto.
Města na Opavsku řeší jak eliminovat světelný smog