Domácí do nedělního utkání vstoupili jistěji. Třemi přímými body a dvěma jednobloky získali slušný náskok, pak ale ztratili koncentraci na servisu a Slezané málem udělali z koncovky drama.

Ve druhé sadě si drželi těsný náskok hosté, než ale přišel na servis Böhm, který výrazně přispěl k rozhodující pětibodové šňůře Středočechů. „Bohužel můj servis není stálejší, vždycky mi vyjde jedna série a pak začnu kazit,“ přiznal kladenský smečař s tím, že u Opavy je obzvlášť důležité, zda má přihráno.

Ve třetím setu měly dlouho navrch útoky a z pohledu bodů těsně Opavané. Po fantastické výměně, kterou vyhrálo Kladno, se však začala karta obracet. Ale jen na chvíli. Nahrávač Skladaný esem vrátil náskok na stranu domácích a ti po Rybníčkově útoku do autu blokem využili třetí mečbol.

Trenér Jindřich Licek očekával těžší zápas. „Ani na chvíli jsme nebyli psychicky dole, celkově jsme měli dobrý servis. Sázeli jsme na to, že se někdo urve, a dnes byl nejviditelnější Böhm,“ řekl.

Kouč poražených Martin Demar nerad jezdí do kladenské haly. „Těžko se s ní vyrovnáváme. Ve dvou koncovkách setů jsme nezachovali chladnou hlavu a hodně jsme chybovali v poli. Kladno ale hrálo dobře.“

Série se hraje na tří vítězství a pokračuje dnes opět na palubovce Kladna, které vyhrálo základní část extraligy, Opava v ní skončila čtvrtá.

Kladno - Opava 3:0 (23, 21, 24)
Rozhodčí: Švejda, Fink. Čas: 74 minut. Diváci: 750.
Stav série: 1:0.
Kladno: Böhm, Linz, Barák, Sobotka, Fokt, Svoboda, libero Minařík. Střídali: Diviš, Šrámek. Trenér: Jindřich Licek.
Opava: Chudík, Valaštek, Piovarči, Rybníček, Fila, Kotrch, libero Kovář. Střídali: Rodek, Přikryl. Trenér: Martin Demar.