Do slezské metropole přijel i bývalý vynikající basketbalista Jiří Novotný, jenž je vedoucím celého projektu.

„Právě ZŠ Otická natočila nejlepší snímek ze všech škol Moravskoslezského kraje. Máme tedy čtrnáct krajů, čtrnáct vítězných škol, do nichž jsme zamířili s naším týmem, abychom zde udělali roadshow a předali ceny," popisoval Jiří Novotný, jenž má na Opavu vynikající vzpomínky: „Těší mě, že jsme mohli přijet zrovna sem, neboť já sám mám na toto město hrozně hezké vzpomínky. Působil jsem v USK Praha, potom v Nymburce a s Opavou jsme vedli většinou finálové bitvy. Opavské publikum bylo vždy úžasné a stále patří mezi nejlepší v republice," doplnil.

Největší zásluhu na úspěšném videu má žák deváté třídy Samuel Zvolenský, jemuž je patnáct let a chystá se na střední telekomunikační školu v Ostravě, kde hodlá rozvíjet své dovednosti. Natáčení a stříhání je jeho velkým koníčkem.

„Video se natáčelo jeden celý den školní docházky, takže asi šest hodin. Následně jsem na tom pracoval doma u počítače, kdy jsem video stříhal. Mohlo to trvat dalších šest až sedm hodin. Diváci se mohou těšit na dramatické záběry, v nichž jsme se snažili natočit příchod, ale také na samotné basketbalové video. Děti si v něm hrály s míčem a předváděly různé basketbalové kousky," uvedl Samuel Zvolenský, který v tělocvičně zastal funkci kameramana, režiséra i střihače.

Není to přitom pro něho první větší úspěch. S kamarády se totiž věnuje natáčení amatérských filmů a v minulosti se s jedním ze svých počinů velmi dobře umístil i v soutěži opavské strojírenské školy. „Natáčeli jsme scifi trailer na speciální schopnosti. Jmenuje se Čas je síla a je k nalezení na youtube.com. Myslím si, že se povedl. Hrál jsem si především s efekty, aby to vypadalo, že čas se dá buď stopnout nebo vrátit," líčil autor videa, jehož jsme se na závěr zeptali i na to, co při natáčení basketbalového snímku bylo nejsložitější? „Zkorigovat herce v tělocvičně bylo na tom vlastně to nejtěžší, protože scénář jsme měli vymyšlený předem. Bylo tady strašně moc dětí a potřebovali jsme je nějak usměrnit. Povedlo se to i díky pomoci mých basketbalových pomocníků, kteří dokázali děti uklidnit. Měl jsem k dispozici i kamaráda se speciálním vozíčkem, na němž jsem kameroval všechny úhly, co šly, a pak jsem si to už dostříhal," zakončil Samuel Zvolenský.