Smutní tak mohou být všichni, kdo si plánovali podzimní či třeba předvánoční výlety do francouzské metropole…

„U linky do Paříže jde o plánovanou změnu ze strany dopravce, se kterou se počítalo. Vyplývá to mimo jiné i z toho, že v zimní sezoně je všeobecně letecká doprava v útlumu a dopravci optimalizují letové řády. S obnovením linky na této trase se počítá opět na jaře," upřesnila mluvčí mošnovského letiště Michaela Kubešová.

Pozitivní naopak je, že se s největší pravděpodobností brzy obnoví linka z Ostravy do Vídně, která byla v minulosti hojně využívána. Ředitel letiště Pavel Schneider už v nedávném rozhovoru pro Deník konstatoval, že Mošnov potřebuje alespoň jednu pravidelnou linku do celého světa právě přes Vídeň a pak pár přímých spojů do evropských metropolí. Bližší informace o lince do Vídně se chystá letiště oznámit dnes odpoledne.

Zajímavé možnosti rozvoje mošnovského letiště přitom včera naznačil také náměstek hejtmana pro oblast dopravy Miroslav Novák, který odpovídal na dotazy čtenářů Deníku v předvolebním on-line rozhovoru na www-msdenik.cz. Kromě Vídně se podle něj chystají také pravidelné linky z Ostravy do Milána a do Londýna.

„Zastupitelstvo vzešlé z víkendových voleb dostane na stůl k rozhodnutí můj návrh na zabezpečení dalších linek do Vídně, Milána a Londýna. Podmínky jsou připraveny, ale jistě uznáte, že podepsat smlouvy týden před volbami, kdy nemám jistotu, že budu zvolen, by bylo vůči nástupcům nekorektní," odpovídal Novák na dotaz týkající se dalších plánů s Letištěm Leoše Janáčka Ostrava.

Chcete vědět, kdy začne létat obnovená linka do Vídně, která společnost ji bude provozovat a jakými letadly bude létat? Odpověď na tyto otázky se dočtete v pátečník Deníku.

V pátečním Deníku najdete kromě pravidelné samostatné přílohy TV magazín také DÁREK PRO FANOUŠKY BANÍKU - šestnáctistránkovou barevnou přílohu k výročí FC Baník Ostrava.