Bylo kolem tři čtvrtě na pět ráno, když se uplynulou sobotu vydávali opavští hasiči k požáru Renaultu Trafic v Alšově ulici. Oheň navíc způsobil, že se vůz dal do pohybu, narazil do před ním stojícího Daewoo Nexia, jenž bylo pro změnu setrvačností natlačeno do před sebou parkujícího Volkswagenu Golf.

„Požár už se začal pomalu přenášet z dodávky na druhé auto, ale oheň se povedlo včas uhasit a další vozidlo od něj uchránit," uvádí vyšetřovatel opavských hasičů Miroslav Svoboda. Vše nasvědčuje tomu, že celá událost byla někým způsobena úmyslně. Nicméně okolnosti případu se i nadále šetří. „Příčiny požáru se nadále zkoumají a prověřují," potvrzuje Miroslav Svoboda. Policie ale každopádně záležitost vyšetřuje jako podezření ze spáchání poškození cizí věci. „Šetření na místě se zúčastnili chemik z Frýdku Místku, psovod, pyrotechnická služba Olomouc, pyrotechnik z Prahy a vyšetřovatel hasičského záchranného sboru Opava, popisuje složení základního vyšetřovacího týmu opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Pachatel, pokud bude dopaden, to přitom nebude mít nijak jednoduché. Škoda se totiž vyšplhala až na bezmála půl milionu. Na 200 tisíc byla vyčíslena škoda na Renaultu. Na tutéž sumu poté i poničená kosmetika, která tvořila náklad dodávky. Nabourané daewoo „připsalo na konto" dalších 20 tisíc a volkswagen 10 tisíc.