Spolu s dalšími osmi kuchaři a jejich patrony soutěžila uplynulou sobotu v Chefparade v Holešovické tržnici v Praze za náš region se svým receptem na beskydský maras paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.

Do Prahy se velmi těšila a samotné vaření si opravdu užívala. Stejně jako její patronka modelka a moderátorka Radka Kocurová , která kuchařce Šárce vydatně pomáhala. Půvabná Radka měla původně strouhat křen, kterého je v receptu poměrně hodně, ale paní Šárka tuto ne zrovna oblíbenou činnost obešla. Přivezla si totiž s sebou skleničku krenexu. „Ten čerstvý není tolik uleželý, nemá takovou chuť. A tak jsem raději zvolila již hotový,“ prozradila paní Šárka.

Lekla se názvu

Patronka Radka na začátku nevěděla, co si pod názvem beskydský maras má vůbec představit. „Přestože jsem se toho názvu lekla, po ochutnání jsem musela uznat, že je to velmi dobré jídlo,“ svěřila se modelka. Paní Šárka vaří od svých devatenácti let. A to denně. Nejčastěji samozřejmě pro svého manžela, který ze zdravotních důvodů nemůže konzumovat stravu v jídelnách a podobných zařízeních. Nejčastěji připravuje typickou českou kuchyni. Za postup do finále si odvezla praktickou výhru multifunkční troubu firmy Bauknecht.

„Troubu odvezu na naši chatu, tam si jí užijeme celá rodina,“ dodala na závěr paní Šárka Trojanová.

A jak to celé dopadne? Čtěte Deník v následujících dnech, sledujte internetové stránkywww.ceskovitajaro.cz (najdete tam i recept na beskydský maras) a dozvíte se konečný verdikt odborné poroty!