Příkladem toho může být středeční premiéra Hamleta v režii Janky Ryšánek-Schmiedtové, v níž mohli diváci zhlédnout v roli Polonia Miroslava Etzlera. A v titulní roli Hamleta se na scéně objevil nositel prestižní Ceny Thálie za muzikál Tomáš Savka.

„Mě se Tomáš Savka moc líbil, vždyť zvládnout tolik textů muselo být pro něho strašné," svěřila se Deníku po premiéře sympatická mladá žena Lucie, která momentálně žije v Londýně a na Letní shakespearovské slavnosti si jen na několik dnů odskočila.

„Ano, ale já se na něho raději dívám a poslouchám, jak zpívá třeba v Evitě, nevím, moc mi jako Hamlet nesedí," oponovala její někdejší spolužačka ze střední školy Hanka, která byla na premiéře s ní.

„Oceňuji výkony obou představitelů hrobníků a některé nápady paní režisérky, možná už jsem starší, ne všechno jsem pochopil," svěřil se nám pan Josef, který je letitým divadelním návštěvníkem, ale na Slezskoostravském hradě byl na divadle teprve potřetí. Co divák, to názor.

Chvályhodné je, že zájem o jednotlivá představení je stále velký. Letní shakespearovské slavnosti potrvají letos v Ostravě do 9. srpna a diváky čeká ještě řada pozoruhodných představení.

(hyn)