Mezinárodní soutěž středoškolaček Miss Reneta pořádá Střední škola v Havířově-Prostřední Suché. Letošní ročník byl v pořadí už pětadvacátý a nesl motto Pohled do zrcadla. Zrcadlo provázelo celý večer i soutěžní disciplíny.

Tříhodinový program se odvíjel ve velkém sále KD Leoše Janáčka v Havířově-Podlesí. Deník byl jako mediální partner u toho. 

Dívky se představily ve společenských šatech a v rozhovoru s Vladimírem Hronem a dále pak v zrcadlovém tanci, módní přehlídce a promenádě v plavkách. Závěrečné defilé pak vyvrcholilo vyhlášením vítězek. 

V průběhu večera byly vyhlášeny Miss Reneta Foto Anna Saganová ze slovenského Tvrdošína, Miss Reneta Publikum Simona Kněžíková z Havířova a Miss Reneta Internet Simona Kubiasová ze Smiřic. 

Největší radost však měla absolutní vítězka. "Jsem velmi překvapená. Výhru jsem nečekala. Je to krása. V soutěži jsem poznala mnoho nových přátel. Organizátoři se o nás skvěle starali," řekla slovenská studentka Xénia Gregušová z Petrovic v okrese Bytča, která v soutěži reprezentovala Gymnázium T. Ružičku v Žilině. 

Finalistky Miss Reneta 2017 při nácviku choreografie pro soutěžní večer.
VIDEO: Studentky se připravují na finálový večer Miss Reneta

„Do letošního ročníku se přihlásilo na 150 děvčat, ze kterých jsme museli vybrat pouhých 12 finalistek. Následovala příprava na několika společných soustředěních, fotografování i natáčení videoklipů. S úrovní celé soutěže, včetně finálového večera jsem velmi spokojen," řekl šéf soutěže Libor Lenčo.

Pátečním večerem provázel Jan Čenský. Mezi hosty vystoupili Vladimír Hron, Láďa Kerndl, Tereza Kerndlová, Barbora Švidraňová, Vojtěch Michalíček, pěvecký sbor Permoník, Karolína Procházková a Hybrids Crew. Program zpestřil videomapping.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube