Jako řidič vozidla autoškoly celkem ve 28 výukových hodinách řídil na území města Kravaře a v blízkém okolí a pod dohledem instruktora najel přibližně 450 km. Řádně absolvoval všechna školení, napsal testy a uspěl i při jízdách.

Závěrečnou zkoušku vykonal 8. října v Kravařích.

Jenže pak se to zkomplikovalo. Musel si zažádat o vydání řidičského průkazu. Vypsal tedy žádost, tu vlastnoručně podepsal. Také v ní prohlásil, že mu nebyl uložen zákaz řízení motorových vozidel.

„Bylo ale zjištěno, že mu byl trestním příkazem Okresního soudu v Opavě z ledna 2007 uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu tří let, tedy do ledna 2010. Tím, že absolvoval kurz, tak mařil výkon rozhodnutí soudu a vykonával činnost, která mu byla zakázána,“ vysvětlil tiskový mluvčí opavských policistů René Černohorský.

Tento týden policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích na základě písemného oznámení odboru dopravy Městského úřadu Kravaře sdělili jedenadvacetiletému muži z Kobeřic ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.