Osmadvacetiletý Michal Žůrek sice aktuálně žije v Brně, kde pracuje jako advokátní koncipient, své kořeny má však ve Velkých Heralticích. Letos se rozhodl přihlásit do soutěže Muž roku, ve které se probojoval až do samotného finále. To proběhne 25. srpna v Náchodě a Michal Žůrek bude o titul usilovat pod soutěžním číslem šest.

Michale, účast v soutěži byla vaší vlastní iniciativou nebo je to zásluha okolí?

Přihlášku jsem na internetu vyplnil sám. Je ale pravdou, že mě k tomu dotlačila moje asistentka Darča. Rozhodl jsem se ale sám, nosil jsem tu myšlenku v hlavě už přibližně dva roky. No a letos jsem si řekl, že bych po fyzické stránce mohl být připravený a v hlavě to mám doufám taky srovnané. Navíc mě dohnal věkový limit.

Je to poprvé, co se takovéhoto projektu účastníte?

Osmadvacetiletý Michal Žůrek pochází z Velkých Heraltic, kde dodnes bydlí jeho rodiče. V Opavě vystudoval Mendlovo gymnázium a poté začal se studiem na brněnské právnické fakultě. V jihomoravské metropoli žije už tři roky, pracuje zde v advokátní kanceláři. Do Opavy se pravidelně vrací. Jak sám říká, Brno je skvělé město, ale na Opavu dopustit nedá. Ve volném čase si rád zacvičí, dá si dobré jídlo, potká se s přáteli nebo zajde do kina.

Ano, Muž roku je mou první soutěží. Očekávám od ní nové zkušenosti, kontakty, příležitosti a také fajn zážitky, které se člověku jen tak nepoštěstí.

Když se řekne Miss v souvislosti s ženskými soutěžemi krásy, většinou se každému vybaví štíhlá dlouhovlasá kráska na podpatcích. Jaký by tedy měl být naopak muž?

Myslím, že Muž roku by měl mít správnou kombinaci tělesné a duševní vyspělosti. Nemyslím tím ovšem kulturistu s IQ 140 (smích).

Máte nějaký mužský ideál krásy, kdo jej podle vás v dnešní době představuje?

Mužský ideál krásy vyloženě nemám, ale pokud bych měl vybrat, tak by to byl David Beckham.

Jak vlastně probíhá příprava na finále soutěže? Mám si pod tím představit každodenní dřinu v posilovně, dietní stravu a „slunění“ v soláriu?

Ano, přípravou je skutečně dřina v posilovně, s čímž je spojen také jídelníček. Pro mě, jako milovníka sladkého, jsou to ovšem muka. Návštěvu solária vynechám, budeme mít totiž speciální nástřik.

Předpokládám, že muži v soutěži nemají nouzi o zástupy fanynek. Je to i váš případ?

Fanynky opravdu máme. Nevím, jestli mohu mluvit přímo o zástupech, ale po tiskové konferenci se nějaké objevily.

Takže zvýšený zájem žen o vaši osobu registrujete. Tipuji správně, že vám to jako asi každému imponuje?

Ano, lehce zvýšený zájem tady je. Jsem extrovert a užívám si to.

Opavské koupaliště. Ilustrační foto.
Opavské kulturní léto se rozloučí multižánrovým Koupákem

Umím si představit, že v některých přítelkyních či partnerkách finalistů to může vyvolávat žárlivost.

Já přítelkyni v současné době nemám, takže to nemohu moc posoudit.

A co říká na vaši účast v soutěži rodina? Podporují vás?

Nejen rodina, ale taky mé okolí mě podporuje velmi, za což jim děkuji. Mají z mého dosavadního úspěchu velkou radost.

Řada lidí dnes vyhledává služby plastické chirurgie, ať už pro kosmetické úpravy nebo kvůli zvýšení sebevědomí. Šel byste do toho?

Upřímně se domnívám, že mám na plastické operace ještě čas. Nic bych neupravoval.

Se soutěžemi krásy bývají spojovány témata jako světový mír nebo charita. Jaké další úlohy by měl Muž roku podle Vás mít?

Myslím, že dobročinné aktivity jsou asi ty nejpřednější, kterým by se Muž roku měl věnovat.

A na závěr se nemohu nezeptat na otázku, kterou si spousta nás žen pokládá a která nám občas hlodá v hlavách. Takže. Slipy nebo trenýrky?

Trenýrky (smích).

Jan Krejčíř.
Organizátor běhu Breda city trail Jan Krejčíř: V sobotu může běžet celá rodina