Z Kravař do Dolního Benešova na kole a bezpečně. Tak zní oficiální název projektu, který spustili v Kravařích. V dohledné době by tak nejen místní, ale třeba i turisté či výletníci mohli cestovat mezi oběma městy na kolech po opravené stezce.

V současné době sice spojení existuje, ale není vyhovující.

„Když to řeknu úplně jednoduše, tak ta cyklostezka je aktuálně vedena mezi poli a dostat se z Dolního Benešova do Kravař a naopak je velmi obtížné. Lidé, kteří trasu neznají, se třeba mohou i ztratit. Je to opravdu velmi využívané spojení, řada lidí dojíždí do Benešova i za prací, takže výstavba cyklostezky je skutečně zapotřebí,“ vysvětlila starostka Kravař Monika Brzesková.

Ilustrační foto.
Opavsko bude mít novou cyklostezku, povede až do Jakartovic

Nyní se čeká na vydání stavebního povolení, 5. září je pak uzávěrka žádostí o dotační titul. Ten bude zapotřebí, protože náklady na realizaci činí osmnáct milionů korun.

„ Pokud budeme v žádosti úspěšní, budeme se na stavbě také finančně podílet,“ pokračovala. Konečný verdikt by měl být znám na přelomu roku 2017 a 2018. „Počítáme s tím, že by stavba měla být ukončena a cyklostezka hotova příští rok v říjnu, možná ale i dříve,“ doplnila Monika Brzesková. Cyklostezka by měla sloužit nejen lidem na kolech, ale také pro pěší. Součástí budou také odpočívadla a čtyři sjezdy k řece Opavě.

Festival Hrady.cz v Hradci nad Moravicí.
Festival Hrady přilákal do Hradce tisíce návštěvníků