„V jídle jsem docela vybíravý. Přesto musím říct, že většina jídel mi chutnala, i když bych našel i taková, před kterými bych dal přednost něčemu, co mám raději. Myslím, že jsou docela dobře připravená. Osobně vidím největší výhodu v ušetření času, i když sem tam si zajdu na oběd i do restaurace.

Pro ty, kterým záleží na kaloriích, to může být taky pohodlné v tom, že dostanou jídlo na míru," říká Baďura.

I když firma na Opavsku působí už od jara, zákazníci přibývají pomalu. „V Opavě a okolí rozvážíme teprve pár měsíců. Počet zájemců stoupá jen zvolna," říká společník dané firmy Lukáš Drlík.

Zatím mají na Opavsku možnost dovozu jídla pouze obyvatelé Opavy, Hlučína a jejich blízkého okolí. Lidé z Vítkova si budou muset počkat na případné rozšíření působnosti. Cena za denní dávku pěti jídel se pohybuje od sto devadesáti do dvou set padesáti korun, a to v závislosti na zvolené variantě. V nabídce je redukční dieta, standard a strava pro fyzicky aktivní zákazníky.

Na internetu se s příchodem krabičkové diety na trh objevily obavy kvůli kažení jídla. „Při výrobě takzvaných. krabičkových diet je postupováno stejným způsobem jako při jiné potravinářské činnosti. To znamená, že pokud jsou dodrženy stanovené legislativní požadavky včetně chladicího řetězce, výsledkem je zdravotně nezávadný a bezpečný pokrm," říká Renáta Brablcová z krajské hygienické stanice.

Petr Sliž