Provoz ve městě aktuálně ovlivňuje hned několik staveb. Vzhledem k rozsahu prací a zhoršení průjezdnosti Opavou provádí odbor dopravy průběžné kontroly jejich postupu. Obecně platí, že jednotlivé projekty se drží plánu, v případě viaduktu v Olomoucké ulici práce postupují dokonce rychleji.

„Dle sdělení zástupce zhotovitele stavby viaduktu bude plánovaná úplná uzávěra místo 27. až 28. srpna startovat již v 11 hodin 12. srpna a trvat by měla do 15. srpna. Následovat bude ještě jeden termín úplné uzávěry, a to v měsíci září, pravděpodobně od 9. do 12. dne," uvedl vedoucí oddělení dopravy a pozemních komunikací Rudolf Klein. Kontroly a jednání se však týkaly také stavby okružní křižovatky ve Vančurově ulici.

„Tam bylo zjištěno, že postup stavebních prací je v souladu se schváleným harmonogramem a nic prozatím nebrání dokončení předmětné stavby v daném termínu. K plnému obnovení provozu bez omezení po již nové okružní křižovatce v obou směrech by tedy došlo od 1. září, i když dokončovací stavební práce budou ještě probíhat do konce měsíce," doplnila mluvčí opavského magistrátu Lada Dobrovolná.

Termíny se sice stíhají, nicméně v průběhu srpna si práce na tomto místě vyžádají výraznější omezení než doposud.

„V tomto týdnu bude provedena stavba hlavního středového stožáru, který bude částečně zasahovat do jízdního pruhu ve směru z Opavy, tím dojde ke zúžení jízdních pruhů. Tento stav si vyžádá zákaz odbočení vlevo na ulici Vančurovu. Doprava již bude odvedena v předstihu na Starou silnici a následně Vančurovu. Jedná se o trvalý stav do konce měsíce srpna," upozornil Rudolf Klein. 

Úplně neprůjezdná bude stavba okružní křižovatky ve dnech 20. a 21. srpna a 27. až 28. srpna.