Probrali tu strategii a vybrali kandidáty do nadcházejících parlamentních i senátních voleb. DSSS chce mít u voleb do Poslanecké sněmovny mezinárodní pozorovatele, kteří by dohlédli na jejich průběh.

Volební lídr strany Tomáš Vandas v Ostravě řekl, že o dohled chce její vedení požádat v nejbližších týdnech. Strana, která je nástupnickou organizací Dělnické strany, o jejímž rozpuštění nedávno rozhodl Nejvyšší správní soud, získala i kontroverzního opavského podnikatele Radima Masného.

Ten chce za Bruntálsko prorazit do Senátu.

„Netajím se tím, že jsem rebelem. Nemám rád lidi, co kážou morálku a sami mají máslo na hlavě. Demokracie je od toho, aby se dodržovala pravidla. Dohlédnu na to, aby peníze docházely tam, kam mají. Proto podporuji DSSS,“ uvádí podnikatel na internetové prezentaci strany.

Masný v minulosti pomáhal jak ODS, tak ČSSD, o místo v celostátní politice se pokoušel už několikrát,. Naposledy usiloval o senátorské křeslo před čtyřmi lety na Opavsku. Tehdy ho nominovali Nezávislí demokraté Vladimíra Železného, získal téměř čtrnáct procent hlasů.

Členové DSSS si na sobotní konferenci v Ostravě zvolili vedení krajské organizace. Šéfem moravskoslezské DSSS a současně volební jedničkou strany v kraji je bývalý republikán Václav Komárek.

Bývalý pedagog, nyní důchodce, byl v letech 1998 až 2002 za Sdružení pro republiku – Republikánskou stranu také ostravským zastupitelem.