Pokud ne, přitom máte jídla z hub rádi, určitě tento způsob úpravy vyzkoušejte. Podle čtenáře Josefa Mičudy z Holasovic jde o opravdovou delikatesu!

Úlovek čtenáře Josefa M. z úterý 17. září 2019, Sosnová na Opavsku.Zdroj: Josef M.
A takto vypadalo jídlo v původním stavu :-)

Krásný úlovek, ke kterému samozřejmě gratulujeme, se panu Josefovi podařil nejen v úterý 17. září v Sosnové na Opavsku, ale také o dva dny později v Malých Heralticích - podívat se na něj můžete v přiložené fotogalerii.

"Dnes jsme vyrazili s manželkou letos naposled. Ne, že by houby nerostly, ale už máme zásoby minimálně na celou zimu. Dnešní směs praváků, klouzků a suchohřibů sušíme a část po převařeni v osolené vodě zamražujeme. Z bedel smažíme řizky které jsou skvělé i po studenu," svěřil se Deníku pan Josef.

A jakou úpravu hřibů máte nejraději vy? Napište nám ji zde.

*Blíží se víkend - pokud se chystáte vyrazit na houby, případně jen na procházku, pošlete nám své úlovky - houbové i ty pořízené vaším objektivem, rádi je zveřejníme.