Obě akce vedl Pavel Sapík, šéfkuchař působící v pražské restauraci Terasa U Zlaté studně, který v sezoně 2001/2002 získal ocenění Kuchař roku a byl také klíčovým členem národního kulinářského týmu. Jeho největším úspěchem je zlatá medaile z kuchařské olympiády v Singapuru. Během přednášky seznámil posluchače s aktuálními trendy v gastronomii a podělil se o své zkušenosti ze zahraničních stáží, které během své profesní kariéry absolvoval. 

Workshop se uskutečnil v prostorách Návštěvnického centra U Vavřince v areálu v Hradecké ulici. Ve středu 23. září akademičtí pracovníci, ve čtvrtek 24. září pak studenti měli výjimečnou možnost si vyzkoušet přípravu pokrmů podle receptů mistra svého oboru, který nejprve pokrmy a jejich přípravu (s využitím moderních technologií a postupů) popsal a následně dokázal do přípravy zapojit všechny účastníky. 

Kamila Návratová