Kampaň Suchej únor letos poprvé pořádá stejnojmenná nově vzniklá nezisková organizace, která přebírá pomyslnou štafetu od Ligy otevřených mužů (LOM), v jejíž řadách se v roce 2013 nápad na Suchej únor zrodil. Odborná partnerství akci tradičně poskytují Národní ústav duševního zdraví (NUDZ), Klinika adiktologie 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice (KAD).

Zvládnete měsíc bez alkoholu?Zdroj: Archiv projektu Suchej únor

Do kampaně se připojí i Slezská univerzita v Opavě. Na svých webových stránkách přinese během měsíce února sérii článků, ve kterých akademičtí odborníci z různých oborů vyučovaných na Slezské univerzitě rozeberou problematiku alkoholu a jeho dopadu na společnost z nejrůznějších úhlů pohledů (alkoholismus jako patologická závislost, alkohol v retrogastronomii, škody na ekonomice atd.).

Pravidla kampaně Suchej únor jsou jednoduchá. Celý únor ani kapku alkoholu! Účastníci “Sucháče” se mohou již tradičně registrovat k výzvě na stránkách zde. Slezská univerzita zvedla hozenou rukavici a pro své studenty a zaměstnance připravila při té příležitosti svou soutěž nazvanou SUchej únor: SUšte s rektorem. Nejenže mohou v únoru udělát něco důležitého pro své zdraví, navíc mohou vyhrát hezkou cenu – Zdravý balíček.

Karin Martínková