Jarní novinky hlásí také od sov. Ve voliérách jsou k vidění mláďata puštíka bělavého a výra velkého. „Vylíhli se také puštíci brýloví, kteří budou k vidění, jakmile povyrostou,“ sdělila mluvčí. V zázemí zatím zůstávají mláďata sovy pálené a sýčka obecného.

K životu se má v Hodoníně i nedávno narozený sameček sitatungy západoafrické. „Několik prvních dní života strávil ve stáji společně s matkou. Od načipování a podání preventivní dávky vitaminů v první týdnu života je již k vidění ve výběhu,“ přiblížila zooložka Lenka Štursová s tím, že stádo sitatung je tak šestičlenné. Samce a dvě samice obohacují tři milá mláďata.

S červeným Volkswagenem Golf najel do mostu přes Kyjovku.
Opuštěné auto u mostu přes Kyjovku: řidič naboural do zábradlí, od nehody odešel

Ty mají i ovce domácí valašské, těm se na přelomu února a března narodila tři jehňátka. „I ve výběhu u klokanů rudokrkých a klokanů obrovských je ve vaku po jednom mláděti,“ připomněla zooložka.

Nejen milovníky ještěrek zaujmou mladí chameleoni jemenští, kteří byli ale nějakou dobu ukrytí před zraky návštěvníků v inkubátorech. „Nyní jsou již k vidění v teráriu v hale nového šelmince,“ podotkla mluvčí.

Před několika dny přivítali v Hodoníně tříčlennou giboní rodinku, která přicestovala z Francie. „Již se zabydlela a je k vidění ve venkovním i vnitřním výběhu,“ dodala Blahová. 

Ilustrační foto.
Protikorupční lince hrozí zneužití, varují jih Moravy. Vedení kraje změnu odmítá