„Jalovičky prodáváme jako plemenné do chovů v České republice, ale také do Řecka nebo na Slovensko. Býčky dáváme buď do odchoven pro plemenné býky, nebo si je odchováváme u nás na farmě, kde musejí projít základním výběrem a jsou-li vybráni, jsou určeni k plemenitbě. Pokud kritéria pro to, aby se stali plemennými nesplňují, tak je vykrmujeme do stáří dvou let a pak je necháváme porážet na jatkách v Melči,“ vysvětluje Jana Bystrianská.

Kromě toho její firma pěstuje také BIO obilniny a luskoviny pro firmy jako jsou Semix, Almatora, Saatbau nebo Probio a zároveň zásobuje i pekárny, například Cooc food nebo pekárnu pana Zuny.

„Finální produkty nemáme, ale zájemci si mohou koupit maso na jatkách, kde naše kusy porážíme, nebo v Dolním Benešově-Zábřehu,“ upřesňuje Jana Bystrianská s tím, že od jiných pěstitelů a chovatelů se odlišuje hlavně ekologickým hospodářstvím a čistokrevným chovem dobytka. Důraz pak klade na čistotu a kvalitu.

Ekofarm Limousine Jany Bystrianské.Ekofarm Limousine Jany Bystrianské.Zdroj: se souhlasem Jany Bystrianské

Jatka představují moderní areál

Jak již bylo zmíněno, společnost Ekofarm Limousine se nachází vedle melčských jatek. O ta se starají bratr a otec Jany Bystrianské. Jatka Melč jsou jedním z nejmodernějších zpracovatelů masa v České republice a jsou součástí společnosti Masoma, která byla založena v roce 1993 jako rodinná firma Karlem a Jaroslavou Klemensovými pod značkou MK Klemens, se zaměřením na výrobu masných výrobků.

Areál jatek je nově vybudován, nachází se zde moderní bourací linka. Jatka vykupují na porážku býky, krávy, jalovice a prasnice. Nabízí nejlepší cenu za výkup dobytka, rychlou platbu i zajištění přepravy zvířat.

Více najdete ZDE