Neštěstí se šťastným koncem v případě kolapsu dánského fotbalisty Eriksena člověka vždy překvapí, na druhou stranu opět potvrdil fakt, jak moc jsou špičkoví fotbalisté přetěžováni. Třebaže jsou vrcholoví hráči výborně trénováni, pořád hrajeme strašně moc zápasů, což by do budoucna měla UEFA a FIFA řešit. Už na tomto turnaji je znát, jak je únava rapidní, hráči hrají prakticky celý rok bez odpočinku. Nejsem doktor, ale nejlepší fotbalisté jsou bez debat přetěžováni!

Bývalý fotbalista Zlína Rudolf Čelůstka (na snímku vlevo) pózuje na stadionu Antalyasporu společně se syny Tomášem (druhý zleva), Ondřejem a manželkou Hanou.
Čelůstka se vzdal vstupenek, fandit bude doma. Věří v postup ze skupiny

Strašně moc si přeji, abychom první duel se Skoty vyhráli, ale třebaže nejsem dobrý tipér, spíše bych si vsadil na remízu – asi 1:1. Největší přednost Skotů je v obranné fázi, jsou hodně organizováni a kompaktní. V ofenzivě číhá asi největší hrozba v McGinnovi, jenž úspěšně hraje za Aston Vilu.

Fotbalisté Slušovic (v bílých dresech) otočili zápas proti Bystřici pod Hostýnem (3:2).
Podívejte se: Železník pomohl Slušovicím k obratu proti Bystřici pod Hostýnem

Mezi tyčemi je situace vyrovnaná, oba výběry zde mají ohromnou kvalitu. Zatímco u nás je při zranění Pavlenky jasnou jedničkou Vaclík, u Skotů bych přál tuto pozici mému bývalému kolegovi Gordonovi.

Zdeněk Zlámal, fotbalový brankář