„Na Thomase si pamatuji. Během mého působení v Kodani začal pomalu naskakovat. Už tehdy ukazoval, že má před sebou výbornou kariéru,“ začal s povídáním Zdeněk Pospěch, který v současné době působí v představenstvu Slezského FC Opava. „Fotbalu dával hodně, je poctivým fotbalistou. Za svou pracovitost sklízí ovoce. V Dortmundu udělal dobrou kariéru,“ pokračoval Pospěch.

Michaela Kubičíková a Michala Kvapilová jsou největšími favoritkami.
Ženská beach volejbalová špička míří do Opavy

V sobotu očekává bývalý reprezentant vyrovnaný zápas. „Oba týmy mají podobné herní pojetí, postavené na kolektivním výkonu,“ poznamenal rodák z Kylešovic. „Náš tým je dobře poskládaný, stejně tak ten Dánský. Trenér Šilhavý mu šije taktiku na míru. Vycházet se bude z dobré obrany a rychlých brejků. Důležitým faktorem budou standardky,“ míní Pospěch a dodává: „Myslím si, že Dánové budou trochu více odváženější.“

Seveřané na úvod prohráli s Finskem. Tento zápas byl ale ovlivněn kolapsem dánské hvězdy Christiana Dannemanna Eriksena. „Byl to určitě zásah. Dánové se ale dokázali zmátořit. Vytvořili poté něco hektického, urvali postup a jejich sebevědomí šlo neskutečně nahoru,“ zdůraznil Zdeněk Pospěch. „Na druhou stranu to naše taky. Protože vyřadit Holanďany, je také velká věc,“ zvedl prst.

V sobotu bude bývalý hráč Opavy, Baníku, Sparty, Kodaně a německého Mainzu věřit českému týmu. „Máme šanci. Klukům fandím, ať postoupí. Připomíná mi to trochu éru za trenéra Karla Brücknera. To znamená, že neděláme chyby a čekáme na svou šanci,“ přidal Pospěch další postřeh.

Bývalého fotbalistu, který sám v jednatřiceti případech oblékl reprezentační dres udivuje systém šampionátu, který je ve znamení velkého cestování. „Tohle podle mě někdo nedomyslel. Nejsem toho vůbec zastáncem. Za mě se mělo mistrovství hrát v jedné, nebo maximálně dvou zemích. Navíc v současné pandemické situaci to není ideální vůbec. Pro hráče i realizační týmy je všechno hodně náročné, velký problém vidím i v regeneraci hráčů. Když to shrnu, tak tohle se nepovedlo,“ zakončil povídání Zdeněk Pospěch.