„Hulín nás svou hru překvapil,“ přiznal trenér Hlučína Alois Skácel. „Dařilo se mu rozbíjet naši rozehrávku, a to nám dělalo problém. Zbytečně jsme ztráceli balóny, do šancí jsme se nedostávali,“ pokračoval šéf hlučínské lavičky. Navíc ještě v prvním poločase musel pro zranění odstoupit Kraut. „Naše ofenzíva jeho odchodem utrpěla. Mimo jsou ještě k tomu Carvalho a Dostál,“ zvedl prst Alois Skácel.

Hulín se na rozdíl od domácích dostával do šancí. Hlučín měl ovšem v brance skvělého Kolenka. „Měli jsme i štěstí, Kolenko nás k tomu hodně podržel,“ chválil trenér mladého gólmana. Těsně po přestávce uviděl druhou žlutou kartu Štefek a musel pod sprchy. „Hráli jsme téměř celý druhý poločas v oslabení. Hodně mě potěšilo, že hráči dřeli. Bylo na nich vidět, že tento zápas nechtějí ztratit, potěšilo mě to,“ svěřil se Skácel. Minutu před koncem kopal Mozol standardku a Heiník trefil domácím tři body. „Byla to třešnička na dortu. V tomto utkání se mi ukázalo, že tým má vnitřní sílu,“ zakončil zkušený trenér.

Hlučín – Hulín 1:0 (0:0)

Branka: 89. Heiník. Rozhodčí: Kneisl – Škrobák, Broskevič. ŽK: Heiník, Žižka, Štefek – Kostka, Ondřejka, Martin Vyskočil. ČK: 52. Štefek. Diváci: 189.
Hlučín: Kolenko - Žižka, Heiník, Mac, Vengřínek – Málek, Štefek, Foltýn, Adamovský (84. Jančík) – Mozol, Kraut (38. Krejčí). Trenér: Alois Skácel.