„Na začátku zápasu jsme přežili velkou šanci soupeře, pak jsme sami skórovali,“ začal utkání rozebírat hlučínský trenér Milan Valachovič. Ze skrumáže se prosadil Heiník. Favorit ještě do přestávky vyrovnal díky penaltě, kterou proměnil Varadi.

„Z mého pohledu byla vymyšlená,“ poznamenal domácí kouč. „Hráli jsme trpělivě, nám byla odepřena penalta za faul na Málka,“ pokračoval šéf hlučínské lavičky.

Zlom přišel v závěru. Opatřil hledal centrem Pyclíka, před ním si ale balon do vlastní sítě srazil Literák. „Poté jsme už soupeře do ničeho nepustili,“ usmíval se Valachovič.

Vítězství Hlučína čekal málokdo.

První přípravný zápas SFC Opava.
Na rozjezd výhra v Chlebičově

„Před utkáním jsem slyšel, že je rozhodnuto dávno před zápasem. Ale my jsme všem pochybovačům zavřeli ústa. Frýdek byl favoritem, ale před utkáním jsme si řekli, že k utkání přistoupíme tak, abychom jsme se mohli ráno podívat do zrcadla. Jsem na své hráče pyšný. Celý tým prokázal velký charakter. Dokázali jsme všem, že nechceme být vnímaní jako podvodníci. Ukázali jsme majitelům Hlučína, že má smysl fotbal v tomto městě dělat,“ pokračoval hlučínský kouč a dodal:

„Byl bych moc rád, aby Petr Žižka pokračoval v příští sezoně jako hráč a svou kariéru si prodloužil.“

Hlučín – Frýdek-Místek 2:1 (1:1).
Branky: 36. Heiník, 85. Literák (vlastní) – 42. Varadi (penalta).
Rozhodčí: Tomanec – Mayer, Líkař.
ŽK: Krejčí, Štefek, Žižka – Varadi, Duda, Hykel, Hloch, Gomola.
ČK: 90. Gomola.
Diváci: 265.

Hlučín: Kodeš – Hudeczek, Heiník, Žižka – Vengřinek (46. Opatřil), Štefek, Málek, T. Dostál, Krejčí – Kraut (90. Carvalho), Jančík (77. Pyclík). Trenér: Milan Valachovič.