Jenomže vše není zalité sluncem. Ambiciózní klub zasáhla těžká rána osudu v podobě tragické události. Týden před startem soutěže náhle tento svět opustil čtyřiadvacetiletý hlučínský obránce Lukáš Lehnert.

„Neskutečně nás to zasáhlo. Člověk si všechno hned uvědomí, fotbal šel stranou. Odložili jsme dva zápasy. Lukáš bude pořád v našich myšlenkách,“ poznamenal hlučínský kouč Filip Smékal.

Opavští lyžaři jdou do akce
Dvě stovky dětí na startu, opavská ZŠ Vrchní pořádá okresní přebor

Pro Hlučín začne jaro až v jeho třetím kole, kdy hostí v pátek sedmnáctého března Uničov. „Samozřejmě, že se vše narušilo. Je to pro nás nové. Ale z postupovým cílů neustupujeme. Máme zvýšenou motivaci, chceme ho vykopat pro Lukáše. Víme, že by si to moc přál,“ podotkl šéf hlučínské lavičky.

V zimní přestávce to vypadalo, že hlučínský kádr projde změnami. O Walu s Buchvaldkem se zajímala Opava, Plesník byl na zkoušce v Karviné, Lapeše v Liberci. Putyera vyrazil vstříc zahraničnímu angažmá a o Dominika Smékala byl zájem v Itálii. „Když je o naše hráče zájem ve vyšších soutěžích, tak je to pro nás signál, že práci děláme dobře,“ poznamenal Filip Smékal. Nakonec skončili jen Putyera a brankář Lapeš. Posledně jmenovaný z důvodu toho, že se nedomluvil na podmínkách nové smlouvy. Jeho místo zaujme z Opavy zapůjčený Alex Fojtíček. Opačným směrem zamířil Alexandr Němček. „Věřím, že spolu s Kolenkem vytvoří velmi silnou brankářskou dvojici,“ míní trenér FC Hlučín, který chce dát šanci i mladým hráčům.

Jak již bylo zmíněno, tým se chce porvat o postup. „Soutěž je vyrovnaná. Náš tým má sílu. Věřím, že o místo na slunci si řeknou mladí kluci, jako například Kovala,“ zakončil Filip Smékal.

V pátek čeká na Slezany první zápas jara. Na domácím trávníku hostí od 17 hodin Uničov.