V minulé sezoně sice nasázel za rezervu Vratimova v I.A třídě patnáct branek, za střelce se ale úplně nepovažuje. „To bylo asi nejvíc v životě,“ usmál se. „Je pravda, že mi to tam padalo, chtěl jsem to přenést i tady. Že to vyšlo hned na začátku, jsem jen rád. Uvidíme, co bude dál,“ dodal Patrik Chlopek.

Hlubina tak potvrdila výsledky z přípravy, kdy tým neprohrál s jinými divizními celky – Karvinou B a Polankou. „Tu jsme dokonce porazili,“ připomněl Chlopek. „V Břidličné jsme si věřili, ale nadřeli jsme se víc, než bychom chtěli. Navíc jsme si to v závěru zbytečně zkomplikovali. Ale hlavní je výhra, které si vážíme, a je jedno, kdo dává góly. Teď to chceme potvrdit doma,“ pokračoval Chlopek.

Patrik Chlopek v červeném z Hlubiny během utkání MOL Cupu s Vítkovicemi.Patrik Chlopek v červeném z Hlubiny během utkání MOL Cupu s Vítkovicemi.Zdroj: TJ Unie Hlubiny

Ve Vratimově si čtyřiadvacetiletý fotbalista v minulé sezoně připsal i třetiligové starty, převážně ale působil v B-týmu o tři patra níž. Jeho příchod do Unie byl poněkud zamotaný. „Po sezoně se ještě nevědělo, že Vratimov z druhého místa postoupí. A Hlubina vlastně taky. Já s ní jednal v době, kdy jsme se bavili o krajském přeboru. Až pár dní před startem přípravy přišla zpráva, že přijala možnost postoupit. Byl jsem rád,“ přikývl.

V rozhodování mu pomohla znalost soutěže i části týmu. „Divizi jsem hrával v Havířově, kde jsem byl i s Markem Dawidem, nebo Borisem Försterem, kteří na Hlubině už nějakou dobu jsou. Věděl jsem tak, co čekat, navíc jednání ze strany klubu bylo super. Hlubina má nádherné prostředí, super partu, takže určitě nelituji, že jsem do toho šel,“ vysvětlil Patrik Chlopek.

Patrik Chlopek v červeném z Hlubiny během utkání MOL Cupu s Vítkovicemi.Patrik Chlopek v červeném z Hlubiny během utkání MOL Cupu s Vítkovicemi.Zdroj: TJ Unie Hlubiny

Kromě gólů je však poctivým sběratelem i jiného fotbalové artiklu – žlutých karet. V ročníku 2021/22 jich napočítal v I.A třídě osm. „Někdy se prostě nepodaří,“ pokrčil rameny. To víte. Padne připomínka a je to tam hned. Ale myslím, že to není zas tak hrozné,“ podotkl.

V dalším průběhu bude chtít potvrdit svůj fotbalový a střelecký um. V sobotu Hlubinu čeká rozjetý Bohumín, který v roce 2022 v soutěžním zápase neprohrál a i s pohárem se může chlubit sérií dvanácti vítězství v řadě. „Kvalitní soupeř, ale myslím, že v divizi se dá hrát s každým, je to vyrovnaná soutěž,a my máme konkurenceschopný tým. Pokud budeme hrát tak, jako druhý poločas MOL Cupu s Vítkovicemi, nebo teď v Břidličné, tak jsme schopni ho porazit,“ uzavřel s vírou Patrik Chlopek.