Opava udeřila hned po třech minutách hry. Šigut odcentroval a Yunis hlavou mířil přesně. Tým z předměstí Brna mohl vyrovnat v 17. minutě. Gólmana Číže zachraňovala od pohromy branková konstrukce. Na druhý gól se čekalo do 73. minuty. Rataj vybojoval balón, dal ho Bílkovi, jenž udělal kličku gólmanovi a upravil na konečných 2:0 pro Opavu. V závěru měl gólovku ještě Hranoš, avšak jeho pokus byl zablokován.

Jakub Lapeš v Hlučíně končí
Šok v Hlučíně! Hvězdný Lapeš skončil, přichází opavský Fojtíček

„Výsledek je pro nás pozitivní. Soupeř měl místy více ze hry. Musím ale ocenit naši týmovost a bojovnost. Je vidět, že kolektiv funguje,“ pochvaloval si opavský trenér Peter Hlinka. „Pomohl nám rychlý gól. Byly ale situace, kdy jsme mohli být klidnější na balonu a ještě lépe kombinovat,“ řekl ještě slovenský stratég.

Na otázku, zda sestava proti Líšni, je totožná s tou, která vyběhne za týden proti béčku Sigmy, trenér Hlinka odpověděl: „Tak to neberu. Během týdne se může udát řada nových věcí. Hrát budou ti s nejlepší aktuální formou.“

Na hřišti se stále neobjevuje nová akvizice z Hradce Králové, a to útočník Petr Rybička. „Je stále  zraněný. Bohužel od lékařů přišla zpráva, že jeho léčení ještě nějaký čas potrvá,“ zakončil povídání Peter Hlinka.

Líšeň – Slezský FC Opava 0:2 (0:1)
Branky: 3. Yunis, 73. Bílek.
Opava: Číž (46. Lasák) – Helebrand, Tsykalo, Janoščín, – Bílek (77. Kopečný), Rychlý (46. Omale) – Šigut (77. Kopečný), Gorčica, Kadlec – Rataj (77. Wojatschke), Yunis (80. Hranoš). Trenér: Peter Hlinka.