„Jsme rádi, že jsme s Josef Hnaníčkem domluvili na další spolupráci. Je to fotbalista, vedle kterého mohou růst naši mladí hráči,“ řekl sportovní manažer SFC Opava Jaroslav Kolínek. Čtyřiatřicetiletý Hnaníček toho v loňské sezoně za Opavu příliš nenahrál. Dával se dohromady po zranění kolene, které si přivodil v úvodním duelu loňského ročníku v Plzni. V souvislostí s jeho osobou se hovořilo o možném angažmá ve slovenské Senici.

BK Opava-Geosan Kolín 88:72
PODÍVEJTE SE: Hostem basketbalového podcastu Jan Švandrlík

Na půlroční hostování s následnou opcí na přestup získali Slezané osmnáctiletého krajního záložníka Samuela Šiguta. Odchovanec Frýdku – Místku je kmenovým hráčem Vratimova. Má za sebou také působení v ostravském Baníku. „Samuel je rychlostní typem fotbalisty, s výborným tahem na bránu. Je velkým příslibem do budoucna,“ řekl na adresu nováčka v opavské kabině Jaroslav Kolínek.

Šigut má za sebou i testy v pražské Slavii. „Samuel byl na zkoušce ve Slavii, kde zaujal. Měla o něj zájem. Po konzultaci s rodinou jsme se ale rozhodli pro Opavu, a to i proto, aby měl klid na školu,“ řekl sportovní ředitel Vratimova Daniel Černaj. „Navíc o své budoucnosti se bavil i s Vladimírem Coufalem. Ten mu Opavu doporučil. Chce jít jeho cestou. Vláďa se taky do velkého fotbalu vydal z Opavy,“ dodal vratimovský šéf.