Opava už v prvním poločase naznačila, že si přijela na sever Čech pro tři body. V 11. minutě zatáhl po lajně balon Šigut, zřejmě chtěl centrovat, ale nakonec z toho byl hezký gól – 0:1. „Chtěl jsem centrovat, ale krásně mi to tam spadlo,“ přiznal Samuel Šigut. Domácí se snažili s výsledkem něco udělat ale na Digaňu recept nenašli. Největší tutovku měl Žák, který ze dvou metrů Digaňu nepřekonal. Na druhé straně prověřil gólmana Richtra Macháček.

Tomáš Hrubý má 2500 fotbalových šál.
Má už 2500 šál. Úplně jsem tomu propadl, říká opavský sběratel Tomáš Hrubý

Po přestávce se chytře trefil Holík a když zvyšoval Šigut na 3:0, bylo rozhodnuto. „Opava hraje svým stylem, který ji vychází. Pomohl ji náhodný gól, na který jsme nedokázali odpovědět, přitom jednu velkou jsme měli. Po druhém gólu Opavy bylo rozhodnut,“ řekl trenér Varnsdorfu Pavel Drsek.

Na opavské straně byla vidět velká radost. Premiéra Davidu Mikulovi na lavičce, vyšla na jedničku. „To, že jsem byl hlavní trenér, je až druhořadé. Jsem rád, že máme tři body. Před výkonem kluků musím smeknout. Od začátku jsme vypadali pohybově velmi dobře. Jsem taky rád, že se Šigy trefil,“ poznamenal dočasný hlavní kouč David Mikula.

Varnsdorf – Slezský FC Opava 0:3 (0:1)
Branky: 11. Šigut, 62. Lukáš Holík, 65. Šigut. Rozhodčí: Černý – Hurych, Machač. ŽK: Zbrožek – Didiba, Helebrand. Diváci: 205.
FK Varnsdorf: A. Richter – M. Richter, Zbrožek, Kouřil, Heppner – Bláha, Žák (72. M. Kubista) – Pajkrt (46. Ondráček), Lauko (63. Kocourek), Dordić (72. Rudnytskyy) – Velich. Trenér: Pavel Drsek.
SFC Opava: Digaňa – Celba (74. Putyera), Helebrand, Janoščín, Kadlec – Macháček, Didiba (66. Gorčica) – Šigut (66. Helešic), Lukáš Holík (74. Rataj), Pikul – Kramář (81. Šcudla). Trenér: David Mikula.