„Na Lumíra jsme dostali tip a následně jsme si o něm získali více informací. Po jeho zapojení do přípravy se potvrdily naše předpoklady. Lumír má výbornou rozehrávku a disponuje také skvělou organizací hry. Věřím, že našemu týmu přinese hodnoty,“ řekl k nové akvizici sportovní manažer Slezského FC Opava Jaroslav Kolínek. Součástí transferu byl odchod mládežnického reprezentanta Martin Blažeje do ostravského Baníku.

Opavu čeká další přípravný zápas
Opavu čeká ve Štěpánkovicích další prověrka, mimo je Helebrand

Opava momentálně zkouší mimo jiné hlučínského záložníka Radima Dostála. „Radim ukazuje, že má potenciál. Zájem o něj máme, Radim taky chce v Opavě hrát. Musíme se ale domluvit s jeho mateřským klubem FC Hlučín,“ podotkl Kolínek.

Před startem přípravy figuroval na seznamu možných posil také jablonecký obránce Patrik Haitl. „O tohoto hráče máme zájem stále. Situace se ale vyvinula tak, že se zapojil do přípravy s Jabloncem a trenér Horejš mu dává zatím dost prostoru a vypadá to, že s ním bude počítat i pro ligu,“ poznamenal šéf sportovního úseku SFC Opava.

Do přípravy s rezervním týmem se zapojil ofenzivně laděný fotbalista Michal Sekanina. Odchovanec Bruntálu už v minulosti v Opavě působil, následně ale odešel do ostravského Baníku. „Michal dostane šanci v béčku, záleží nyní na něm jak se s ní porve,“ dodal Kolínek.