„Bartosz byl v utkání s Duklou u všeho podstatného. Nahrál na obě branky, dostal do velké šance Rataje. Bohužel má natažený postranní vaz v koleni. Od doktora dostal nařízený dvoutýdenní klid. Je to pro nás velmi citelná absence, ale musíme se s ní vyrovnat. Šanci dostanou další hráči,“ poznamenal trenér Opavy Roman West. „Naplno trénuje Matěj Helešic, s reprezentačního srazu se nám vrátil Samuel Šigut. Navíc proti Dukle odehrál velmi dobrý zápas Adam Ščudla,“ podotkl hlavní kouč Slezského FC Opava.

Kylešovice slaví první výhru
Zaostřeno na okres: Kylešovice slaví první výhru

Na podzim se Opava na Jihlavě chytla. Na Vysočina dokázala vyhrát 2:0 a začala se tabulkou drát až k barážovým příčkám. „Jihlava má dobrý tým. Má ale problém s proměňováním šancí. My jsme na Vysočině vyhráli, ale je třeba říci, že to byly šťastné body. Domácí dali, gól, který nebyl uznán. Měli šance, které nedali. Nám naopak vyšly dvě dalekonosné střely,“ přehrává si v hlavě Roman West podzimní duel. „Nečeká nás rozhodně lehké utkání. Věřím, že se nám ale podaří navázat na naše předchozí domácí výkony a budeme úspěšní,“ podotkl kouč Opavy.

Vysočina získala v zimě zajímavou posilu, angažovala bývalého Slavistu Tijaniho Belaida. „Bezesporu kvalitní fotbalista, který se zviditelnil v pražské Slavii. Je to zkušený fotbalista, výborně technicky vybavený. Pokud nastoupí, musíme mu věnovat pozornost, včasně k němu dostupovat,“ zakončil před zápasový komentář Roman West. Páteční duel má výkop v 18 hodin.