„O Vojtu máme velký zájem. Dostal od nás nabídku, ale naše finanční představy se zatím rozcházejí,“ řekl Jaroslav Kolínek. „Uvidíme, kam se jednání nakonec posunou. Zkušeného útočníka, který by zúročil práci celého týmu potřebujeme,“ podotkl opavský manažer. Slezané přitom na začátku týdne pustili do Třince Václava Juřenu. „Typologicky stejného hráče jako Vaška, máme v Denisu Kramářovi,“ dodal Kolínek. V Opavě už dále nepůsobí Kubů ani Ahmed. „Po dohodě s trenéry jsme se s nimi rozloučili,“ řekl ještě sportovní manažer Slezského FC Opava.

Český pohár žen 2021
Krása pod sítí. Na plážový turnaj do Opavy přijely nejlepší hráčky Česka

Naopak záložník Josef Celba, který je v Opavě na zkoušce z ostravského nejspíše zůstane. „O hráče zájem máme, on taky chce v Opavě působit. Věřím, že se dohodneme, jak s ním, tak Baníkem,“ je optimistou Kolínek. V tréninku dál bude pokračovat i Oliver Putyera. „Měli jsme zájem o záložníka Jakuba Matouška. Ten ale nakonec zůstává v olomoucké Sigmě,“ prozradil Kolínek.

Otazník nové visí nad Christem Tiéhim. Třiadvacetiletý objev loňské sezony by rád zamířil do zahraničí. Na radaru ho má švýcarský klub FC Thun, který loni sestoupil z nejvyšší soutěže. „Christ je pro nás klíčovým hráčem. Minimálně pro podzimní část ho chceme udržet. Navíc oficiální nabídku z žádného klubu jsme na něj nedostali. Jde pouze o komunikaci s jeho agentem,“ zakončil Jaroslav Kolínek.

V sobotu hrají Opavští přípravný zápas v Kobeřicích s Liptovským Mikulášem. V úterý pak vyrážejí na soustřední do polského Chorzówa.