Do opavské sestavy hlásili návrat Pikul s Didibou, premiéru v základní jedenáctce si letos odbyl Ščudla, naopak ze stadionu zmizela obrovská reklama na Marlenku. Na první vážnější moment se čekalo dvě minuty, to z otočky pálil vedle brány Buchvaldek. O pět minut později pálil nad Souček. Po faulu na něj se o pár chvilek později nabídla Dukle dobrá standardka. Souček ale míč nekopl ideálně a Didiba ho v pohodě odkopl. Opavští v první fázi zápasu gólmana Reichla příliš nezaměstnávali. Dvakrát se do míče opřel Didiba, jednou pálil mimo a ve druhém případě trefil protihráče. Pak ale začal výběr trenéra Westa zlobit, a to dost. Jeho hra šla nahoru. Ve 27. minutě už Opava zahrozila pořádně, když Rataj trefil břevno. O osm minut později předvedli Slezané skvostnou akci. Balon se dostal od Darmovzala a Pikula k Ratajovi, který mířil přesně – 1:0. Dukla kontrovala jedovkou Kozla. Střílet ale umí také Celba, jehož pumelici chyběly centimetry. V samotném závěru domácí své vedení navýšili, když se hlavou po rohovém kopu Pikula trefil Janoščín. Celé akci předcházela chyba Kulhánka, ze které Pikul vytěžil rohový kop.

Pustá Polom má nového trenéra
Pustá Polom těsně před startem vyměnila kouče, tým vede Štverka

Na začátku druhé půle měla Opava dva zajímavé výpady, nic ale z nich nevytěžila. V 65. minutě střílel Rychlý, avšak trefil připravenou náruč gólmana. Do dalšího střeleckého pokusu se tlačil Pikul, jenomže trefil jen Peterku. Slezané si utkání v klidu pohlídali až do samotného závěru. Vyhráli 2:0 a připsali si třetí nulu v řadě.,

Slezský FC Opava – Dukla Praha 2:0 (2:0)
Branky: 35. Rataj, 45. Janoščín.Rozhodčí: Starý – Machač, Pfeifer. ŽK: Souček, Červenka, Peterka, Konan. Diváci: 1870.

SFC Opava: Digaňa – Celba, Žídek, Janoščín, Kadlec – Didiba (77. Bílek), Rychlý – Pikul (83. Janjuš), Darmovzal (66. Macháček), Ščudla (66. Helešic) – Rataj (77. Kramář). Trenér: Roman West.

FK Dukla Praha: Reichl – Ruml, Kulhánek, Konan, Kovernikov (57. Breda) – J. Peterka – D. Souček, David Kozel, Kim (84. Pázler), Buchvaldek (46. Hrubeš) – Červenka (57. Cienciala). Trenér: Bohuslav Pilný.