Slezané půjdou do sezony z obměněným realizačním týmem. Do Táborska odešli Michal Hampel s Davidem Mikulou, do Karviné David Hampel a skončil i masér Kamil Bitta. Brankáře má nově na starosti Lukáš Godula, novým asistentem se stal David Vavruška a kondičním trenérem bude na externí bázi Jakub Ihnatišin. „Realizační tým prošel změnami. Věřím, že nám to bude šlapat,“ řekl opavský trenér Roman West, který přivítal i několik nováčků v kabině. „Spoustu hráčů odešlo. Pravděpodobně budou chybět. Je to ale vizitka, že tady pracujeme dobře, že o hráče byl zájem a odešli za lepším. Věřím, že ti kteří v loňské sezoně tolik minut nenahráli jako Macháček, Kopečný, Ščudla nebo Bílek, by je mohli nahradit. Máme tady kluky na zkoušku. Uvidíme, jak se ukáži. Není vyloučeno, že se ještě někdo nový u nás objeví,“ podotkl trenér.

Lukáš Petřík bude novým šéfem SFC Opava
Zatím mám svázané ruce. Věřím ale, že Opavu zvedneme, řekl nový šéf

Opavský kouč měl z prvního tréninku dobrý pocit. „Dojmy jsou jenom pozitivní. Kluci přišli dobře naladěni, protože měli dlouhé volno a pracovali tři týdny na kondičním bloku běžeckém a silovém. Je vidět, že se těší, že chtějí být na hřišti, být s míčem. První trénink byl hodně fotbalový,“ přiblížil Roman West.

Opavské čeká během přípravného období také soustředění v Polsku a několik přípravných zápasů. Ten první už ve čtvrtek se Spartou. V sobotu pak v Kravařích s Otrokovicemi a pak bude následovat zmiňované soustředění. „Ve Wodzisławi bychom měli odehrát také jeden zápas,“ poznamenal trenér. Následovat bude utkání v Krnově proti týmu Odra Opole, následně v Kobeřicích, kde Slezany prověří Kroměříž. Generálku Opava sehraje v Třinci.

Opavští hráči v přípravě: Brankáři: Číž, Lasák, Kubný. Obránci: Celta, Helebrand, Janoščín, Kopečný, Rychlý, Vincour, Ahmed. Záložníci: Černý, Didiba, Dostál, Gorčica, Janjuš, Latoň, Macháček, Machado, Pikul, Ščudla, Šigut. Útočníci: Kramář, Rataj, Dolechek.