Za odměnu se dočkal dalších šesti zápasů s Paříží, Salcburkem a Bilbaem. „Moc bodů jsme neuhráli, ale zážitky to byly nezapomenutelné,“ připomíná.

Brněnský celek posílil v pátek a podepsal kontrakt na dva roky. Upřednostnil jižní Moravu před první slovenskou i druhou polskou ligou. „Šlo o nejkonkrétnější a nejrychlejší jednání. Jsem spokojený, budeme hrát o špici, chceme postoupit nazpět do ligy. Pokusím se hrát v základu a pomáhat co nejlépe mužstvu,“ hlásí třicetiletý hráč.

Do Brna přestoupil z Karviné, kde v uplynulém ročníku zasáhl do 21 utkání, ale branku nevstřelil. „V Karviné mi to nějak nesedlo. Nedal jsem ani gól, to se mi delší dobu nestalo. Řekli mi, že bych tam nehrál v základu, tak mě pustili. V Brně se chci dostat do větší pohody, rozstřílet. Jsem rád, že jsme se dohodli,“ těší Štepanovského.

Fotbalista Damián Bariš.
Chtěl pět posil, má je. Týden před startem ligy jim trenér Pivarník mění návyky

V brněnském dresu naskočil hned v sobotu ke generálce proti Vyškovu, kterou Zbrojovka vyhrála 2:0. Ale slovenský středopolař si vyslechl kritiku. „Trenér mi vyčetl, že mám dělat jiné věci, nehrál jsem, co jsem měl, musím si zvyknout. Doufám, že to co nejdřív bude dobré,“ přeje si holohlavý záložník.

Vedle slovenského titulu vlastní také arménský, který před čtyřmi lety vybojoval s celkem Bananc Jerevan. „Získal jsem zkušenosti do života i po fotbalové stránce. Poznal jsem jinou zemi, mentalitu lidí i ligu,“ popisuje rodák ze Skalice.

Žil v arménské metropoli Jerevanu a poznal odlišnou kulturu. „Město je krásné, ale mimo něj byla skalnatá krajina, sucho, nic moc. Lidé jsou tam buď strašně bohatí, nebo strašně chudí. Skoro každý dělá taxikáře a když mu dáte něco navíc, zve vás všude na večeři,“ usmívá se Štepanovský.

Peter Štepanovský
Narozen: 12. ledna 1988
Předchozí kluby: Slovan Bratislava, Senica, Bananc Jerevan, Trnava, Dunajská Streda, Karviná
Bilance v první české lize: 21 zápasů/0 gólů
Největší úspěchy: mistr Slovenska a Arménie, dvojnásobný vítěz Slovenského poháru