Roman West prožil parádní sezonu. Se svým realizačním týmem dokázal velké věci. Mladé mužstvo dovedl až do baráže, ve které Opavští nestačili na pražskou Bohemku. Progresivní kouč, kterého do klubu přivedli na post kouče ligového dorostu Zdeněk Pospěch s Pavlem Zavadilem a k prvnímu týmu pak posunul Zdeněk Viktorin, má ale v Městských sadech platný kontrakt. Nicméně o jeho služby stojí Karviná, která s opavským odborníkem už jedná. „První velké jednání za účasti nejužšího karvinského vedení je na programu v úterý. Trenér West má ale také ještě jednu nabídku z Čech,“ řekl Deníku člověk, který je obeznámen s aktuální situací.

Otazník pak visí nad současným realizačním týmem Slezského FC. Smlouva končí například Michalu Hamplovi, Davidu Hamplovi a maséru Kamilu Bittovi.

Petr Czudek
V neděli to byl úžasný zážitek, zralý pro červenou knihovnu, řekl Petr Czudek

Samostatnou kapitolou je hráčský kádr. Informace Deníku o odchodu brankáře Tomáše Digani do Olomouce se potvrdily. Nové smlouvy zatím nepodepsali Denis Darmovzal, Jiří Janoščín a Jan Žídek. O prvně jmenovaného má zájem ostravský Baník i Mladá Boleslav. V souvislosti s opavským kapitánem se skloňuje Zlín a taky Karviná. A to není vše. Hostování z ostravského Baníku končí Celbovi. Pomineme-li výchovné za Darmovzala, tak z těchto případných odchodů nemá klub ani korunu.

Pak jsou v Opavě hráči s platným kontraktem a i o ty je zájem. Kolem Tomáše Rataje krouží Mladá Boleslav. Polského šikulu Bartosze Pikula sledovali v barážovém dvojzápasu zástupci Gorniku Zabrze a Podbeskidzie Bielsko-Biała. Zajímavým fotbalovým zbožím jsou také Matěj Helešic a Joss Didiba.