Dva góly vstřelil Afričan Mutu. Ničím jiným ale výrazně nezaujal, takže v Uherském Hradišti na jaře hrát nejspíše nebude. „Asi se s ním rozloučíme, protože by s ním bylo hodně práce. Takticky na tom nebyl nijak dobře, hrál hodně na sebe. Když to shrnu, tak negativa převažují nad pozitivy,“ uvedl trenér rezervy Slovácka Pavel Němčický.

Jinak byl ale s výkonem i přístupem hráčů spokojený. „Jsem rád, že si kluci zastříleli, zaběhali. Furt je to ale jenom příprava. Mistrovský zápas bude o něčem jiném,“ ví dobře.

Michal Daněk.
Nová posila Hlučína Michal Daněk: Možná jsem se měl v Anglii více kousnout

Němčický proti soupeři z nižší soutěže nevyužil žádné ligové borce. Pouze v brance nastoupil Nemrava, jinak byl tým složený výhradně z hráčů béčka. „Ani žádné dorostence jsem neměl,“ upozornil známý kouč.

Slovácko B v zimě sehrálo již čtyři utkání. Po výhře nad Znojmem si připsalo dvě porážky s béčkem vídeňské Austrie a Žiliny, nyní si poradilo s Lanžhotem.

„Dali jsme pět gólů, ale soupeř měl taky nějaké šance. Jsem rád, že jsme mu oplatili příděl z léta. Jinak ale utkání splnilo účel. Chtěli jsme hrát proti chlapům. Předtím za Austrii i Žilinu hráli mladí kluci, byli na tom věkově nastejno. Za Lanžhot ale nastoupili i starší borci. Způsob jeho hry byl jiný. Nebylo to až tak pohledné, jako spíš soubojové, důrazné. Ale takové budou i zápasy ve třetí lize,“ dodává Němčický. Jeho tým v dalším přípravném utkání vyzve Slavičín.

Slovácko B – Lanžhot 5:0 (3:0)

Branky: Mutu 2, Pek 2, Řehola

Fotbalové utkání třetího kola MOL Cupu mezi FC Vysočina Jihlava a AC Sparta Praha.
Vysočina se ohrazuje. Tijani je zdráv, zní z klubu