Spousta rozhodčích si nechává své dojmy pro sebe, ale leckdy není špatné říct o fotbalistech, jací jsou to raubíři… Tak to udělal i Husák. Po podzimním utkání nejnižší třídy v Libouni dokonce dumal, jestli pokračovat v kariéře…

„Bál jsem se o své zdraví,“ líčil v zápise o utkání poté, co jej po napadení od domácích hráčů předčasně ukončil už po necelé půlhodině.

Běsnění odstartovala čtvrtá branka hostů po signalizovaném, ale neodpískaném ofsajdu. Nadávky záhy přešly ve fyzický kontakt. Vyražení karty z ruky, strkání a nakonec i chycení za ucho a hlavu. To už byla poslední kapka.

Jenže jak na vesnické úrovni bývá zvykem, klid nenastal ani pak. Peklem byla i cesta do kabin. Pořadatelská služba nikde. „Před kabinou rozhodčích stála osoba z domácí strany a nechtěla mě pustit do kabiny a vyhrožovala mi, že odtud neodjedu zdravý,“ popsal.

Sparta v utkání play-off Konferenční ligy proti Partizanu Bělehrad.
Sparta na rozcestí. Sázka na stabilitu a mládí se (zatím) nevyplácí

V kabině měl být rozhodčí později ještě přemlouván k dohrání zápasu, ale neúspěšně. „Když jsem opouštěl hřiště, tak mi domácí hráči nezapomněli připomenout, ať už se k nim radši nevracím,“ přiblížil Husák.

Podle domácích to prý takové drama nebylo. Předseda FC Libouň pochopitelně vnímal incident jinak. Bránil se, že došlo jen k doteku lalůčku. Bizarní, trapné.

„Jen mu někteří spoluhráči stále nadávali, že něco jiného říká a pak píská,“ uvedl Petr Lhotka, podle něhož rozhodčí nedodržel vlastní předzápasová slova „že co bude odmáváno, bude pískat na obou stranách“. Předseda se zároveň ohradil proti tomu, že by rozhodčímu kdokoli bránil v odchodu do šatny.

Disciplinární komisi toto vyjádření příliš neobměkčilo. Hned tři hráči za lynč vyfasovali stopku na osm měsíců a dodnes tedy stojí. Nejméně na rok si klub musel najít jiného hlavního pořadatele a navrch zaplatil ještě pětitisícovou pokutu.

Na "prales" docela ranec.

Pro unikátní články o Okresním přeboru klikněte v obrázku na kolečko epizody: