Možná jste netušili, že tento velký fanoušek hudební skupiny Linkin Park také zpívá v přerovské crossoverové kapele Critical Acclaim. Minulý rok vydal nové album a nedávno těžko přehlédnutelný videoklip, kde ukázal, že si sám ze sebe umí vystřelit.

„Většina lidí to pochopila. Ale objevily se i hejty a negativní komentáře. Je to úplně stejné jako ve fotbale. Když chytám a dostanu nějaký blbý gól, tak taky celá tribuna kritizuje. A k fotbalu to patří,“ říká 32letý gólman.

Fotbalista Jan Šohaj (v zeleném dresu) v zimě přestoupil z Otrokovic do Jablonce.
Odvážný Šohaj míří do Jablonce. Z Otrokovic by rád vyskočil až do ligy

Na prvním místě pro něj vždy ale byl fotbal. K tomu se aktivně dostal až ve čtrnácti letech, předtím hrál šest let basketbal za Přerov.

Jeho sestra Eva totiž patřila k obrovským talentům přerovské košíkové v dobách její největší slávy. Dokonce dostala stipendium ve Spojených státech a nechybělo moc a Petr šel podobnou cestou. Jen by v Americe hrál fotbal. Tamní řečí tedy „soccer“.

Mohl chytat v Americe

„Tenkrát jsem za ségrou přijel a trénoval v univerzitním fotbalovém týmu. Trenér mi řekl, že jestli chci, můžu tam jít taky studovat s tím, že bych tam hrál. Já to ale kvůli Kozlovicím prakticky odmítl. Jsem takový patriot, spíše usedlý, tak je to se mnou ve všem,“ prozradil Kadlec.

Nyní je tedy už 18 let hráčem Kozlů, posledních pět let si to zpestřuje zpěvem s Critical Acclaim, kde v posledním videoklipu, který je jakýmsi rockovým coverem písně Lunetic „Ať je hudba tvůj lék“ ukázal, že rozhodně má smysl pro humor. A stejné je to prý i v kozlovické kabině.

Milan Barteska (ve žlutém) stále umí převyšovat podstatně mladší protihráče.
Nestárnoucí Milan Barteska v pětačtyřiceti letech vyučuje kanonýry v okrese

„Asi jo no. Já a David Střelec, my jsme tam skoro nejdéle, ale kabinu takhle nějak tmelíme dohromady. Teda, snažíme se o to, i když kolikrát nehrajeme. Někdy se nám to daří, někdy ne,“ usmívá se gólman.

VIDEOKLIP CRITICAL ACCLAIM: Ať je hudba tvůj lék

Zdroj: Youtube

Na podzim toho ovšem Petr Kadlec za Kozlovice opravdu moc neodchytal. Jasnou jedničkou byl Roman Konečný. S tím se zkušený brankář nechce smířit.

„Minulou sezonu jsem chápal. Byl jsem zraněný, přibral jsem a ani jsem se necítil dobře. I na podzim se to táhlo, tak jsem do sebe na závěr podzimu šel. Zhubl jsem osm kilo. Buďto to vyjde, nebo ne. Je to samozřejmě na trenérovi, ale byl bych rád, kdybych dostal nějaký prostor, protože i to sebevědomí v bráně mi šlo trošku nahoru,“ posílá Kadlec jasný vzkaz trenéru Matějkovi. Během zimní přípravy se s Konečným v bráně střídali.

Václav Kraus (v modrém) se chce z Tuchlovic vrátit do Kladna, jeho současný klub však žádá náhradu.
Co bude s útočníkem Krausem? Je ve formě, ale hrát nemůže

Podzimní facka. Hlavně z derby

S podzimem nicméně v Kozlovicích spokojeni nejsou. V minulé sezoně byl divizní celek kousek od zisku titulu, nakonec skončil druhý. Aktuální sedmé místo je tedy zklamáním.

„Ty ambice byly fakt vysoké. Šlo to cítit z každého fanouška, jako by to byla hotová věc. Nepodařilo se nám udělat vítěznou šňůru, což jsme potřebovali. No a pak přišla prohra s Přerovem. Dostali jsme facku a všichni v Kozlovicích teď ví, že jaro se musí zahrát jinak,“ má Petr Kadlec jasno.

Dostane „kozlovický Chester“ šanci ukázat na jaře také svůj brankářský um? Pokud ne, je možné, že Kozly někdy opustí?

„Říkalo mi to i okolí, ale nevím. Nemám už takové ambice, abych někde začínal s novými kluky, necítil bych se tam dobře. V Kozlovicích jsem spokojený, ale nechytám. Fotbalista by samozřejmě měl hrát,“ uvědomuje si.

Trošku by se nabízel přestup do Přerova, kde je s pozicí gólmana delší dobu problém.

„Na rovinu, do Viktorky bych nešel. Většinu kluků tam sice znám a respektuju. Ale když přijde na zápas s Přerovem, tak v tomhle neznám bratra. A má to tak podle mě většina kluků,“ pousmál se Petr Kadlec.

Utkání Fobalové národní ligy mezi FK Pardubice (ve červenobílém) a FK fotbal Třinec (v modrobílém) na hřišti pod Vinicí v Pardubicích.
Pozvánku stvrdil gólem. Nominace si vážím, říká Solil

Zimní příprava FK Kozlovice:

Výsledky přípravných zápasů:
Kvasice 3:2
Morkovice 3:2
Vyškov 2:2
Hulín 2:3
Kralice n. H. 4:1
Uničov 0:6
Kroměříž 0:3

Příchody: Brabec (Ústí nad Orlicí), Baculák (Bohumín), Číhal (Rakousko, v jednání)
Odchody: Mazouch (host. Kralice n. H.), Šolín (pracovní povinnosti)

Horní řada zleva: trenér J. Skala, A. Málková, Z. Marhová, M. Zářecká, V. Jiřincová, L. Jeníčková, J. Slavíková, H. Stříbrná Dole zleva: E. Bubnová, D. Chmelařová, G. Hainová, J. Šimůnková, R. Kubátová.
Muži se ženami? V Pardubicích od „šedesátek“