Autor legendárního přímáku z Eura 2004 do sítě Německa se stejně jako všichni ostatní rozplýval nad neskutečnou atmosférou, která nemá v Česku na podobné úrovni obdoby. „To je prostě pecka, něco úžasného,“ líčil 45letý někdejší reprezentant.

S týmem Hodolan v minulé sezoně vykopal vytoužený postup z okresu do krajské soutěže. A všechny poté zajímalo hlavně to, kdy se Sigma utká s černovírským Slovanem, který má podobně fantastické fanoušky.

Olomoucké městské derby mezi FC Sigma Hodolany TJ Slovan Černovír.
VIDEO: Tóčo v Hodolanech! Derby s Černovírem nabídlo sedm gólů, chorea i pyro

Na derby došlo právě na začátku září. Slušné počasí přilákalo skoro sedm set fanoušků. Kotle si připravily chorea, pyro i hlasité popěvky. Vše v přátelském duchu. „Spousta lidí se mezi sebou zná, takhle to na fotbale má vypadat. Podporují se, fandí, jsou tady hlavně kvůli fotbalu,“ řekl Heinz.

On gól nedal, ale vzhledem k nabitému programu se tomu sám nedivil.

"Neměl bych to říkat, ale včera jsem ještě hrál zápas,“ práskla hvězda.

V unikátním videu se dozvíte nejen to, že Hodolany slavily vítězství. Podívejte se, co o bývalém hráči Sigmy Olomouc, Baníku Ostrava, Galatasaray Istanbul, Hamburku, Mönchengladbachu či Saint-Étienne říkali aktéři utkání a fanoušci.

Olomoucké městské derby mezi FC Sigma Hodolany TJ Slovan Černovír. Marek Heinz (vlevo)
Heinz byl z derby unešený! Co na hvězdu práskli aktéři?

Příště se s kamerou vydáme na okraj Prahy do Horních Počernic, kde za Xaverov po boku syna hraje bývalý slávista Karel Piták.


Načítám tabulku ...