Podrážkou proti noze sedmnáctiletého mladíka se vydal zkušený gólman, který – kdyby mohl – určitě by ten okamžik vrátil zpátky. Mladému borci, jemuž už dvojnásobnou zlomeninu operovali specialisté v Ústřední vojenské nemocnici Střešovice, se omluvil hned na hřišti po zákroku a nyní mu poslal také esemesku, kde zákroku lituje a nabízí pomoc, pokud bude zájem. Hned po utkání, které se kvůli zákroku ani nedohrálo, se omluvili také členové vedení chlumeckého klubu.

Ilustrační snímek
Sanitka na hřišti a předčasný konec. Surový faul brankáře vyděsil i reprezentaci

Mladíka, jehož hlavním sportem je hokej v juniorce kladenských Rytířů, však silně podpořily některé velké osobnosti ze sportovního světa.

Jaroslav Šilhavý:

Zdroj: Josef Váňa starší

Pozdrav až z moldavského Kišiněva mu poslali hned v pondělí trenéři fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý, jeho asistent Jiří Chytrý i manažer Tomáš Pešír. „Uzdravíš se, vůbec o tom nepochybuj,“ jasně vzkázal Šilhavý.

Dlouhé pozdravy natočili Jindřich Trpišovský a Filip Pešán. Trpišovský připomněl, že také ve Slavii si mnozí skvělí borci (Bořil, Ševčík, Holeš, Provod poz. red.) museli projít dlouhými pauzami zaviněnými zraněním. A vrátili se. „Přeju ti pevnou vůli a rád tě brzy uvidím ve slávistickém dresu,“ sympaticky hlásil kouč sešívaných.

Jindřich Trpišovský:

Zdroj: Josef Váňa starší

Pešán naznačil, že ani on aktuálně není v ideálním světě a v hezké řeči vyjádřil přesvědčení, že Pepa zabojuje a bude hrát hokej i fotbal dál. „Teď to musíš vydržet, takovej je život. Si mladej, dokážeš to!“

Filip Pešán:

Zdroj: Josef Váňa starší

Nejblíž budou s pomocí ale Pepovi rodiče. Josef Váňa starší má pochopitelně obavy, aby syn u sportu vydržel a překonal útrapy, které ho při rekonvalescenci budou provázet. „Bude muset zabojovat jako jiní před ním, ale lehko se to řekne a složitěji udělá. Zavřít ho někam na měsíc na rehabilitaci není jen tak. Ale udělám všechno, co budu jako táta umět, aby ho tenhle hloupý zákrok ze sportu nevyřadil navždycky,“ slibuje Josef Váňa starší.

Mojmír Chytil a Václav Jemelka:

Zdroj: Josef Váňa starší

Petr Švancara:

Zdroj: Josef Váňa starší

Tomáš Neumann:

Zdroj: Josef Váňa starší

Tomáš Chorý:

Zdroj: Josef Váňa

Pavel Horváth:

Zdroj: Josef Váňa