Proti Severočechům se snažil podporovat ofenzivu, v prvním poločase měl na svědomí jeden nebezpečný výpad. Remízu 1:1 po zápase bral.

„Konečně jsme urvali první bod,“ vydechl si Jakub Janetzký.

Jakub Janetzký - Ilustrační foto.Zdroj: Deník / František Géla„Herně to ale nebylo ono, byla to slušná bramboračka. Divákům jsme toho moc nenabídli,“ konstatoval opavský záložník a pokračoval:

„Nehráli jsme naši hru. Spíše jsme nakopávali balony, chyběla nám kombinace.“

Po bezbrankovém prvním poločase se Slovan ujal vedení.

„Udělali jsme chybu, kterou soupeř potrestal. Nebyly to příjemné okamžiky. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat, což je pozitivní i směrem k dalším zápasům. I proto bod musíme brát,“ podotkl bývalý mládežnický reprezentant.

Výkony, kterými se opavský odchovanec prezentoval na Slavii i proti Liberci, byly dobré.

„Snažím se hrát více dopředu, jinak dělám všechno stejně,“ usmál se Jakub Janetzký a přidal další postřeh:

„První poločas na Slavii mě nakopl, cítil jsem se dobře. Proti Liberci už to tak dobré nebylo.“

Proti Liberci nasadil trenér Roman Skuhravý vedle Jakuba Janetzkého také dalšího bývalého mládežnického reprezentanta Matěje Helebranda.

„Je super, že jsme dostali šanci oba. V mládežnických výběrech jsme hrávali spolu, teď i v lize,“ pochvaluje si mladý fotbalista, který patří Jablonci a ve své Opavě hostuje.

Jakub Janetzký - Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Petr Widenka

„Chci ukázat, že na ligu mám. Třeba si ji v budoucnu zahraji i v Jablonci,“ přemýšlí nahlas. Na kontě má zatím šest ligových startů, z toho tři za Slezský FC Opava a dva hned v základní sestavě.

Opavu nyní čeká zápas v Mladé Boleslavi.

„Chceme další body. S tím k utkání pojedeme. Věřím, že remíza s Libercem bude pro nás správným impulzem,“ zakončil krátké povídání.

Nemanja Kuzmanovic - Ilustrační foto
Kuzmanovič: Remízu bereme s pokorou
SFC Opava-Slovan Liberec
Opava má první bod, trefil ho Kuzmanovič z penalty