„Odehráli jsme dobrý zápas se špatným koncem,“ hlesl.

Opavská defenziva pracovala dobře, letenský favorit se do šancí nedostával. O osudu utkání rozhodla Kangova rána ze třiceti metrů. Jeden z horkých kandidátů na titul nakonec vyhrál 2:0.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky AC Sparta Praha a SFC Opava 21. července v Praze. Uprostřed střelec branky č. 9 Guelor Kaku Kanga.Zdroj: Deník / Ladislav Adámek

Dominiku, vzhledem k průběhu zápasu, porážka na Spartě hodně bolí…
Řekli jsme si, že na Spartě zkusíme hrát náš fotbal. Začátek byl pro nás složitější, přece jenom pro mnohé šlo o první ligový zápas v kariéře.

S postupem času jsme se Spartě vyrovnali. Ve druhé půli už nám to nešlo tolik herně, přesto si myslím, že se to dalo v klidu odbránit.

Prohrát na Spartě po takových gólech, které jsme dostali, je pro nás katastrofa a strašná škoda. Musíme to zvládnout v příštím týdnu doma v Brně se Zlínem.

Klíčovým mužem pro hru Sparty je rumunský záložník Nicolae Stanciu. Vy jste ho krom jedné standardky snad pětašedesát minut nepustili do hry…
Nehráli jsme na něj osobku, o jeho kvalitách ale víme, stejně tak o Kangovi. Oba zdobí střelba z dálky, nechtěli jsme jim k tomu dávat prostor.

V prvním poločase jsme to splnili úplně do puntíku, přečkali jsme jejich jednu šanci ze strany. S přibývajícími minutami prokazovali svou kvalitu, přitlačili nás na balonu a nám začaly docházet síly a toho Sparta využila.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky AC Sparta Praha a SFC Opava 21. července v Praze. Guelor Kaku Kanga a Nicolae-Claudiu Stanciu se radují.Zdroj: Deník / Ladislav Adámek

Oba góly, které jste inkasovaly, byly z kategorie smolných…
Je to prostě smůla. Ve druhé lize jsme takové góly nedostali za celou sezonu a teď hned dva na Spartě. Musíme se z toho poučit. Na Letné ligu neztrácíme, musíme zvládat zápasy s jinými soupeři.

Dominik Simerský - Ilustrační foto.Zdroj: Deník / František GélaByla před zápasem cítit v kabině nervozita. Přece jenom hráli jste na Spartě, navíc krom Pavla Zavadila, nikdo s nejvyšší soutěží zkušenost nemá…
Nemohu mluvit za ostatní kluky, ale dle prvního poločasu žádná nervozita nebyla. Ve druhém jsme dvakrát inkasovali, ale je to přece Sparta, nejlepší tým u nás.

Celkově si myslím, že jsme v Praze ostudu neudělali. Z prvního utkání se je třeba poučit a výkon z prvního poločasu převést do následujícího duelu se Zlínem.


Opava přijela do Prahy s dvanáctým hráčem, kterým byli fanoušci. Téměř patnáct stovek diváků, je velice slušný počet…
Přišlo mi, že jsme hráli skoro doma. Když jsem hrál v prvním poločase přes celé hřiště, slyšel jsem je. Sparťani fandili také dobře, celkově se hrálo v parádní atmosféře.

Zápas 1. kola FORTUNA:LIGY mezi AC Sparta Praha a SFC Opava 21. července 2018 v Generali areně v Praze.Zdroj: Deník / František Géla

Pokud naši fanoušci budou jezdit takto i na další utkání, bude to skvělé. Už během rozcvičky nám dodali spoustu energie.

Zápas 1. kola FORTUNA:LIGY mezi AC Sparta Praha a SFC Opava 21. července 2018 v Generali areně v Praze.
VIDEO: Ohlasy po prohraném zápase na Letné
Přesun fanoušků Opavy na Letnou.
Žlutá lavina z Opavy se předvedla na Letné aneb fotbal asi žerete hodně, co
Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky AC Sparta Praha a SFC Opava 21. července v Praze. Matěj Pulkrab bojuje proti opavské přesile.
Opava dřela, výhru ale slaví Sparta