Sedmadvacetiletý ofenzivně laděný fotbalista má za sebou snovou sezonu, v sedmadvaceti zápasech dal odchovanec Zlína jedenáct branek. „Lukáš Holík musí ještě absolvovat zdravotní prohlídku,“ řekl Deníku ředitel SFC Opava Jaroslav Rovňan. Pokud prohlídka dopadne dobře, opora pražské Dukly by se pak měla stát kmenovým hráčem Slezanů.

Jarní závody ve Slavkovském lesíku.
Slavkovský lesík bude praskat ve švech, v neděli se jede MTBCROSS

Na radaru Slezského FC je také slovenský záložník Matěj Kochan. Sedmadvacetiletý rodák z Brezna naposledy oblékal dres Ružomberoku, ještě předtím patřil k oporám Podbrezové.Trenéru Kováčovi ho měl doporučit David Holoubek, který vytáhlého Slováka v předním týmu tamnější nejvyšší soutěže vedl. 

Do přípravy s prvním se zapojí také opavský odchovanec Ondřej Machuča, který ještě v dorosteneckém věku přestoupil do Liberce, následně hrával ve Zlatých Moravcích, Jihlavě, Znojmě a Sokolově, dále pak polský záložník Bartosz Pikul. „Do přípravy naskočí také naši draví odchovanci,“ doplnil šéf klubu. Na odchodu jsou Sus, Zapalač a Hošek, naopak ve hře je setrvání Texla. Z Baníku by měl natrvalo přestoupit Matěj Helešic. „Sázíme na jistotu a odchovance, i když se to trochu prodraží,“ zakončil Rovňan.